Българската дипломация трябва да поиска поне сухопътните граници спешно да

...
Българската дипломация трябва да поиска поне сухопътните граници спешно да
Коментари Харесай

ВМРО: Сухопътните граници в Шенген или да блокираме нидерландския кандидат-шеф на „Фронтекс“

Българската дипломация би трябвало да изиска най-малко сухопътните граници незабавно да влязат под режима на Шенген. Ако и това не стане – можем да блокираме нидерландската кандидатура за шеф на „ Фронтекс “. Това приканват Вътрешна македонска революционна организация след днешното решение на Съвета на Европейски Съюз за отвод на влизане на България в шенгенското пространство.

Позицията на съдебна експертиза е неприемлива и е подчинена на чисто подмолни стопански и вътрешнополитически ползи. Нидерландия и Австрия са просто представителите на задкулисието и лицемерието на Европейски Съюз, настояват от партията.

Според Вътрешна македонска революционна организация оттук насетне пътищата за българската дипломация са няколко – да се изиска ново разглеждане на кандидатурата в границите на шведското председателство още при започване на другата година с изискването да бъдат вкарани най-малко сухопътните граници в режима на Шенген, с цел да улеснят транспортните коридори и да се облекчи българският бизнес до разрешаване на другите „ противоречиви “ въпроси.

Ако и тази стъпка бъде отказана, то тогава пред страната ни има още два пътя – блокиране на идната кандидатура за шеф на „ Фронтекс “, която идва от Нидерландия, и също по този начин България да блокира обмена на данни в шенгенската осведомителна система.

„ Разбира се тези крайни стъпки най-вероятно ще имат ответна реакция от Европейски Съюз, само че в случай, че последните две години политическият безпорядък докара до цялостната политическа изолираност на страната ни в Европа и с това ускори още повече евроскептицизма измежду българския народ, други механизми не остават. След днешното решение излиза наяве, че Шенген по този начин или другояче остава отдалечен мираж. А лицемерието от страна на Брюксел лъсна с цялостната си мощ. Дали имаме какво да губим от по-остър звук и дейности, откакто бяхме оставени като пушечно месо да браним външната граница на Европа, която сподели „ Добре пристигнали! “ на незаконните мигранти, а по-късно реши да остави „ неприятната “ България сама да се бори с тях? Едва ли! А другояче е ясно кой е отговорен за днешната явна изолираност на България в Европа – 2 години безредие и демократични опити, политически безпорядък и разцепление в обществото водят до неспособност за реализиране на национални цели.

Последните четири Народното събрание създадоха безчет кавги и нито един закон, който да е от изгода на страната. Всички тези политически субекти, които през днешния ден се калят и боричкат, с цел да се доберат до властта, изоставиха българските служители на реда, граничари и военни сами да се оправят с невижданата обстановка на границата с Турция. От година и половина ние от Вътрешна македонска революционна организация предупреждавахме за проблемите по границата, които в този момент се употребяват за предлог и оправдават икономическите ползи на Австрия и Нидерландия.

Но когато политиците се омаскаряват взаимно, не запомнили главните си задания, даже и дипломатите са сложени на колене и са принудени позорно да мълчат.

Е, в този момент имат шанса да проговорят! “, споделят Вътрешна македонска революционна организация.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР