Българската боркиня Тайбе Юсеин защити европейската си титла в категория

...
Българската боркиня Тайбе Юсеин защити европейската си титла в категория
Коментари Харесай

Тайбе Юсеин отново е европейска шампионка

Българската боркиня Тайбе Юсеин отбрани европейската си купа в категория до 62 кг, откакто стана шампионка на Европейското състезание в Букурещ, Румъния.

Спортист номер 1 на България за 2018-та година победи италианката Аурора Кампаня с 4:0 в решаващата борба за златото. 27-годишната Юсеин стартира присъединяване си на шампионата през вчерашния ден, като на старта победи французойката Амели Дуар с 10:2, а на четвъртфиналите надви над украинката Илона Прокопевнюк с 8:6. В полуфиналната битка българката се оправи единствено за 43 секунди с Тетяна Омелченко от Азербайджан. Юсеин първо подвигна Омелченко във въздуха, с цел да получи две точки, а незабавно по-късно я притисна в клинч на тепиха и я тушира.

Миналата година Юсеин завоюва купата в същата категория на Европейското състезание в Каспийск, като завоюва и международната купа на шампионата на планетата в Будапеща. За Тайбе това е 11-ти орден от огромно състезание.

За България това е втора купа от Европейското в Букурещ, като през вчерашния ден злато завоюва и Биляна Дудова в категория до 59 кг. Представителките ни завоюваха и два сребърни медала в категория до 50 и 55 кг посредством Миглена Селишка и Евелина Николова.

Днес при 57-килограмовите Мими Христова загуби с туш от азерката Альона Колесник и остана на пето място. При мъжете Даниел Александров загуби на полуфиналите при 77-килограмовите на класическия жанр и на следващия ден ще спори за бронза.

Утре започват и последните ни представители на шампионата. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР