Българската банка за развитие ще приключи годината със загуба в

...
Българската банка за развитие ще приключи годината със загуба в
Коментари Харесай

Банката за развитие ще приключи годината със загуба

Българската банка за развиване ще завърши годината със загуба в размер на към 200 млн. лева поради нередностите с обезпеченията при отпущането на 20 заема. Това заяви пред Българска национална телевизия служебният министър на стопанската система Даниела Везиева.

Тя добави, че новото управление на банката е подало голям брой сигнали до прокуратурата.

В ход е създаването на нова тактика за активността на банката с нови артикули, ориентирани най-много към дребните и междинните предприятия, към изобретателните промишлености, с които малко банки работят, както и към туризма. " Банката дълго време изглеждаше като бутикова, само че е прелестна за дребните и междинните предприятия, тъй като обезпечава държавен запас, който подсигурява ниски равнища на поръчителство ", сподели Везиева и даде образец с фирмите в туризма, които могат да се възползват от финансиране при едвам 10% самоучастие.

Везиева сподели, че проектът за възобновяване сега се преработва по избор на бизнеса в интерес на грантовете за сметка на финансовите принадлежности. " Икономически превесът би трябвало да е във финансовите принадлежности, само че разбираме, че в изискванията на рецесия на бизнеса му е нужна помощ ", сподели министърът. Тя удостовери, че за внасянето на проекта няма да се чака постоянно държавно управление. " Нямаме време, в случай че желаеме да получим финансиране при започване на идната година ", акцентира тя.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР