Българската авиокомпания Gullivair прекратява от 21 май резервациите за полетите

...
Българската авиокомпания Gullivair прекратява от 21 май резервациите за полетите
Коментари Харесай

Спират полетите между София – Скопие

Българската самолетна компания Gullivair приключва от 21 май резервациите за полетите по линията София – Скопие и билети за тази дестинация към този момент не могат да бъдат закупени, оповестява БГНЕС.

Първият полет на новооткритата постоянна въздушна линия по маршрута София – Скопие – Сохия беше открит на 26 март 2022 година с доста фанфари след дипломатически старания, като беше обявено, че авиопревозвачът ще прави полети два пъти седмично – в събота и в понеделник.

Засега не излиза наяве дали полетите са прекратени. От самолетната компания не е предоставена информация по отношение на ориста на маршрута. Превозвачът приключи също резервациите за другата си постоянна интернационална линия до Тирана от 14 май.

Идеята за възобновяване на въздушните връзки сред двете страни бе препоръчана от българския министър председател Кирил Петков по време на визитата му в РСМ на 18 януари. Той я предложи с претекста, че не е редно сред двете столици да няма полети и да се постанова да се лети през трети страни.

В предишното въздушната линия София – Скопие просъществува за малко и беше закрита през 2010 година заради финансова нерентабилност.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР