Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България

...
Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България
Коментари Харесай

БАЗ и СЗБ: Където има перки в морето, няма туризъм

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България декларират безапелационната позиция срещу построяването на перки за произвеждане на сила в Черно море. Това се споделя в позиция на двете браншови организации, изпратена до медиите.


" След като се запознахме с всички аспекти на концепцията, чието осъществяване стартира „ на мрачно “, само че закупи сериозна гласност, сме на мнение, че това би навредило съществено на българския туризъм ", декларират двете организации.

" Когато въпросът стана прочут на обществеността, се направи опит за сякаш „ кръгла маса “ по тематиката, която се оказа извънредно проформа. Срещата беше проведена от депутата Ивайло Мирчев, който обаче не участва на нея, а изпрати човек, изравен доста надалеч от материята. От цялата страна обаче, с цел да се срещнат между тях, пристигнаха заинтригувани страни от другите сектори. Нямаше обаче кой да ги чуе… " сигнализират от БАЗ и СЗБ.

По време на сбирката най-малко стана ясно, че бизнесът, еколозите и риболовците отхвърлят концепцията.

" Защото, където има перки в морето, няма живот във водата. Няма и туризъм. Всички ангажирани с тематиката институции изпратиха негативни мнения за перките. Такова нямаше само от Министерството на туризма, което не е изненада с оглед досегашната индиферентност на министър Зарица Динкова към бранша. В умозаключение считаме, че сходни решения би трябвало да се дискутират авансово, да се взимат поради всички гледни точки, а не постфактум да се провеждат проформа събития, на които уредниците не участват ", се споделя още в позицията. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР