Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България

...
Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България
Коментари Харесай

БАЗ и СЗБ: Щом зеленият сертификат не важи за Парламента, да отпадне навсякъде

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България показаха удивление и противоречие с решението на депутатите в Народното събрание да се влиза без нужда даване на зелен документ.

Припомняме, че следния документ е наложителен за достъп до всички действия на закрито, включително и заведения за хранене, питейни заведения и нощни клубове.

Ето какво показаха от сдруженията, оповестено без редакторска интервенция:

" Считаме това за откровена насмешка със страдащия бизнес и за нагла демонстрация на двоен критерий! Докато сякаш щяхме да променяме страната към по-добро, ни се сподели, че сме второкласен хора! Че разпоредбите важат за нас, само че не и за тези, които сме избрали да ни ръководят и да пазят ползите ни.

Изумени сме, че въобще се организира такава полемика. В миг, в който страната се тресе от рецесии, нашите избраници вместо да вземат решение действителните проблеми, изгубиха дни в препирня да важат ли за тях разпоредбите или не.

В Народното събрание работят над 800 души. Освен работата им в постройките на Парламента, те вървят на конференции, събития, срещи с гласоподавателите. И в този момент безочливо ни декларират, че те са безвредни, а ние и нашите деца – рискови!

Слушахме за идни акции за повишение равнището на имунизация и доверието във имунизациите. И в този миг болшинството в българския Парламент даде „ персонален образец “ като си гласоподава да бъде над елементарните жители и да не съблюдава разпоредбите!

Нашият бизнес умира! Фалитите са ежедневни! Все още оживелите са на ръба! И една от аргументите е, че съблюдаваме разпоредбите, които ни бяха наложени. Въпреки, че бяхме излъгани за метода, по който „ зеленият документ “ ще влезе в България.

И в този момент още веднъж се усещаме излъгани и предадени. Като български работодатели, жители и гласоподаватели!

Заявяваме безапелационното си виждане – щом в Народното събрание „ зеленият документ “ няма да важи, наложително да отпадна като условие на всички места!

Омръзна ни тежестта на здравната рецесия да се поема единствено от българския бизнес. Предстои ви да вършиме бюджет. И очевидно не осъзнавате, че скоро няма да има кой да ви заплаща данъци… "
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР