Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България

...
Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България
Коментари Харесай

Заведенията за новите мерки: Стига сте ни мачкали! Всичко си има граници |

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България са срещу новите ограничаващи ограничения както на национално, по този начин и на локално равнище.

Според двете организации новите ограничения нанасят удар върху бизнеса.

" Допълнителни рестрикции ще доведат до поголовно неспазване на работното време, за което не можем да виним нито сътрудниците си, нито клиентите им ", настояват от БАЗ и СЗБ.

Публикуваме цялостния текст на позицията на двете организации:

" Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България още веднъж се афишират срещу целенасочените опити за съсипване на бизнеса ни! Както на национално, по този начин и на локално равнище!

Днес към този момент беше оповестено, че се понижава работното време на нашите обекти в София. Бургас, Благоевград и Плевен също оповестиха вечерен час за работа на заведенията до 22 ч. В трите града затварят МОЛ-овете, което значи и заведенията в тях. От през днешния ден за на следващия ден! Коментира се стягане на ограниченията, които включват заведенията, и в други области.

Считаме сходни решения за популистки и преструване на активност! Не виждаме логичност в намаляването на работното време и отхвърляме да приемем сходна неоснователна глоба. Това е прям удар върху бизнеса, борещ се да оцелее в тази тежка обстановка. Още повече, че локалният метод изключва всякаква държавна помощ.

В момента имаме ограничения, който са разумни и всеобщо се съблюдават. Смятаме обаче, че спомагателни рестрикции ще доведат до поголовно неспазване на работното време, за което не можем да виним нито сътрудниците си, нито клиентите им.

Доказахме, че сме виновни и се съобразяваме с разпоредбите, само че всичко си има граници! Вложихме съществени средства в обезпечаването на безвредна среда, грижим се за личния състав си, даже когато не работим, само че опциите ни за оцеляване понижават с всяко ново решение, което се оказва предпоследно. А нови ограничения към този момент значат загуба на хиляди работни места и банкрутирали бизнеси.

Знаем, че животът не стартира и не свърша с нас! Съдбите на стотиците хиляди, ангажирани с сектора ни, очевидно не са от голяма важност! Но стига сте ни мачкали!

Заведенията отвориха преди дни, още даже не са част от статистиката за новозаразени. Доказани огнища на вируса при нас няма. Превърнахте ни в анализатори на медицинските индикатори, само че отново не намираме здравна логичност в решенията, които удрят първо нас.

Очакваме с всяко предложение за ограничение или прекъсване на активността ни да има и съответното почтено и навременно предложение за компенсиране на загубите и приходите, както на нас по този начин и на нашия личен състав. Ние, като най-засегнат бранш, към този момент повече от година поносим основателни и неоснователни едностранни решения, които в последна сметка унищожават целия отрасъл и хората, заети в него. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР