Българската архитектурно-инженерна компания ИПА ще проектира реконструкцията на Терминал 2

...
Българската архитектурно-инженерна компания ИПА ще проектира реконструкцията на Терминал 2
Коментари Харесай

Летище София избра проектант за реконструкцията на Терминал 2

Българската архитектурно-инженерна компания ИПА ще проектира реконструкцията на Терминал 2 на столичното летище. Проектантите ще си партнират с 1PAX – френско архитектурно бюро с интернационален опит в проектирането на летища, които са създатели на концептуалния дизайн на терминала и с консултантите от EGIS Avia - световен водач в дизайна и инженеринга на летища и авиационна инфраструктура. Това оповестиха от летището. 

Договорът беше подписан от изпълнителния шеф на аерогарата Хесус Кабайеро и арх. Цветан Петров, шеф на ИПА.

Стратегията за промяна на летище София включва цялостна реорганизация на Терминал 2, който да поеме трафика от близо 70-годишния Терминал 1. В плана са включени доставка на изцяло нова система за ръководство на багажите, удвояване на потенциала на гишетата за регистрация за полет, цялостно преустрояване на зоните за инспекция на ръчен багаж и граничен надзор, изцяло нова безмитна комерсиална зона на повърхност от съвсем 2000 кв. м., революционно нова идея за заведения за хранене, монтаж на спомагателни ръкави за качване в самолетите и редица други усъвършенствания, които да обезпечат спомагателни улеснения за пасажерите и успеваемостта на интервенциите.

До 2030 година ще бъде издигнат и изцяло новият Терминал 3, който да предложи улеснение и комфорт на пасажерите, допълват от летище " София ".

ИПА е авторитетна архитектурно-инженерна компания с повече от 17-годишен опит, над 700 сполучливо приключени планове и повече от 30 награди.

„ При планирането и проектирането за нас ще бъдат водещи няколко значими фактора - основаването на чудесно прекарване на пасажерите от престоя на летището, приветлива атмосфера, удобна среда и несъмнено - сигурност. Обновеното летище ще даде друго лице на града ни и ще дава отговор като инфраструктура, съоръжения и технологии на актуалните критерии за качество и резистентност. Вярваме, че обновеното летище ще даде първокачествена и налична услуга за всички – сподели арх. Цветан Петров, шеф на ИПА.

„ Правим значима стъпка напред за трансформацията на Терминал 2. Сградата има капацитет, който ще ни разреши да подобрим удобствата за клиентите ни, само че също и да сме по-ефективни в интервенциите с грижа за природата. Разчитаме на ИПА за планиране на приветлива среда, в която в която да имаме удовлетворени пасажери и дружелюбни чиновници при съблюдаване на всички административни процедури “, сподели при подписването на контракта Хесус Кабайеро, основен изпълнителен шеф на летището.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР