Българската агенция за кредитен рейтинг (БАКР) потвърди на свое заседание

...
Българската агенция за кредитен рейтинг (БАКР) потвърди на свое заседание
Коментари Харесай

Кредитният рейтинг на Община Варна е отново със стабилна перспектива

Българската организация за кредитен рейтинг (БАКР) удостовери на свое съвещание от 4 майкредитния рейтинг на Община Варна, който още веднъж е: Дългосрочен кредитен рейтинг ВВВ, вероятност: стабилна; Краткосрочен кредитен рейтинг А-3. Дългосрочен рейтинг по национална канара АA- (BG), вероятност: стабилна; Краткосрочен рейтинг по национална канара А-1+ (BG). Това осведомят от общинската дминистрация.

Решението е взето след обстойна полемика по промените в положението на общината за петгодишен интервал и оценка на всички фактори, определящи рейтинга. Стабилната вероятност към рейтингите на община Варна отразява упованието за стабилно финансово развиване, макар несигурната външна среда, заяви през днешния ден кметът Иван Портних. Доколкото рейтингът на община Варна е стеснен от рейтинга на България, позитивно въздействие върху него би могло да окаже вероятно покачване на държавния рейтинг.

При разискването са били сложени акценти върху удобната динамичност на съществени финансови индикатори (включително продължаващата липса на просрочени задължения), в изискванията на нестабилна политическа и икономическа конюнктура. Било е обърнато внимание и на по-значимите инфраструктурни планове и методите за финансирането им.

В отчета, който е оповестен на уеб страницата на БАКР, е изтъкнато, че чистият паричен поток е позитивен и сензитивно по-голям по отношение на предходните години. При личните доходи е налице покачване от 7.9%, обусловено както от данъчните, по този начин и от неданъчните доходи.

За поредна година община Варна не регистрира просрочени отговорности и се характеризира с доста положително финансово положение.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР