Българската агенция за безопасност на храните откри разлики между някои

...
Българската агенция за безопасност на храните откри разлики между някои
Коментари Харесай

Храните в Западна Европа - различни от нашите

Българската организация за сигурност на храните откри разлики сред някои храни и питиета, предлагани и в България, и в някои страни в Западна Европа, съобщи "Нова телевизия ". През последните седмици специалисти от Агенцията закупиха 31 продукта от магазини у нас, Германия и Австрия.

На разнообразни проби бяха подложени безалкохолни питиета и плодове сокове, млечни и месни артикули, детски храни и шоколадови произведения.

„ Смятам, че има разлики сред продуктите, които се продават на българския и на европейския пазар. Важно е да се знае, че сравнителното проучване беше направено на идентични артикули от идентични марки, които се продават под едно и също название, както в България, по този начин и в Централна и Западна Европа. Едни и същи храни са с разнообразни етикети. От 31 продукта, 24 са с идентични етикети, само че при 7 продукта има разминаване”, изясни пред "Нова телевизия " заместник-председателят на Агенцията доктор Любомир Кулински.

Ето и разликата сред продуктите, предлагани в България и тези, предлагани в западноевропейските страни:

В България една от газираните питиета съдържа фруктозо-глюкозен сироп, а в България - захар.

Натурален сок, продаван в Германия съдържа 100% плодов сок, до момента в който аналогът на този артикул, продаван в България съдържа 97% плодов сок и 3% пулп.

В един от саламите, продавани на българския пазар има повече вода спрямо неговия аналог на немския пазар.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР