Българската прокуратура работи активно с колегите си от САЩ в

...
Българската прокуратура работи активно с колегите си от САЩ в
Коментари Харесай

САЩ обяви 5 млн. долара награда за информация за Ружа Игнатова

Българската прокуратура работи интензивно с сътрудниците си от Съединени американски щати в изискванията на непрекъснат продан на информация, организираме и нашето следствие у нас. Това, което следва в България е да бъде повдигнато задочно обвиняване на Ружа Игнатова, което с изключение на наказателно, ще ни разреши да подхващам нужните дейности по пускане на процедура за конфискация на нелегално добитото от нея имущество със средства, получени по незаконен метод от ръководената от нея финансова пирамида " One Coin ". Това съобщи и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов на брифинг.

" Бумът в развиването на осведомителните технологии разрешава акумулирането на обилни по своите мащаби финансови и материални активи, добити по незаконен метод. Именно поради това повече от всеки път правоохранителните управляващи на обособените страни интензивно да си сътрудничат ", сподели Борислав Сарафов.

Кенет Мертен - дипломат на Съединени американски щати в България, съобщи, че през днешния ден държавното управление на Съединени американски щати афишира нова премия в размер до 5 млн. щатски $ за информация, водеща до арест на Ружа Игнатова.

" Г-жа Игнатова се търси в Съединени американски щати и Германия за нейното присъединяване в една от най-широкомащабните схеми за измами в историята. Схема, при която от жертвите са били отнети посредством машинация над 4 милиарда щатски $ ", изясни Кенет Мертен.

По думите му две седмици, откакто й е повдигнато обвиняване през октомври 2017 година тя отпътува от София към Атина, с цел да избегне арест. От този миг тя се укрива от правораздаването.

" През 2022 година тя беше добавена в листата на ФБР с 10-те най-издирвани бегълци, укриващи се от правораздаването. По-късно през днешния ден ще дадем изказване за медиите, в което ще разбираем по какъв начин жителите, които желаят да оказват помощ и имат информация за нея, ще могат да го създадат. Съединени американски щати цени високо партньорството с Прокуратурата на България и службите за сигурност ", добави Кенет Мертен.

Шефът на ДАНС Пламен Тончев напомни за активността на Игнатова, а точно това, че " One coin " е благосъстоятелност на госпожа Игнатова и съставлява финансова машинация на правилото на пирамида, с основна активност в Близкия изток.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР