Българската агенция по безопасност на храните обяви огнище на Инфлуенца

...
Българската агенция по безопасност на храните обяви огнище на Инфлуенца
Коментари Харесай

Откриха огнище на птичи грип във ферма за кокошки носачки в с. Мало Конаре

Българската организация по сигурност на храните разгласи огнище на Инфлуенца А (грип) по птиците в с. Мало Конаре, област Пазарджик. Вирусът е открит в животновъден обект за развъждане на кокошки носачки, находящ се в землището на селото. В животновъдният обект се отглеждат към 171 000 кокошки носачки.

Около засегнатия животновъден обект са избрани: 3-километрова защитна зона, в която попадат селата от община Пазарджик, с. Мало Конаре и с. Добровница; и 10-километрова следена зона – от община Пазарджик, с. Черногорово, с. Крали Марко, с. Пищигово, с. Говедаре, с. Хаджиево, с. Огняново, с. Синитово, с. Мирянци, с. Главиница, с. Мокрище, с. Мокрище, с. Драгор, с. Ивайло и с. Сарая.

С цел ограничение на болестта и недопускане на неговото разпространяване ще се подхващат дейности за умъртвяване по човечен метод на заболелите и контактни птици в обектите.

Извършва се епизоотично изследване и следене на придвижванията на домашни и други птици, яйца, артикули и странични скотски артикули добити от тях, фураж за птици, и на транспортните средства, свързани с софтуерния развой в обектите.

От Агенцията за сигурност на храните припомнят, че е от значително значение стопаните да съблюдават разпоредбите за предварителна защита на болестта.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР