Българската агенция по безопасност на храните и Изпълнителна агенция по

...
Българската агенция по безопасност на храните и Изпълнителна агенция по
Коментари Харесай

Министър Иванов: Дунчев вреди на партията си и на коалицията

" Българската организация по сигурност на храните и Изпълнителна организация по горите съгласно съдружното съглашение излизат от Министерство на земеделието в най-скоро време, с цел да преминат към Министерски съвет. За момента те са 100% под контрола на зам.-министър Иван Христанов, който е представител на Политическа партия “Продължаваме промяната”. Дунчев, който е представител от същата политическа мощ, към този момент пречи и на стабилността на обединението, и на своята партия, и е извънредно време да се вземат ограничения за дейностите му ". Това съобщи министърът на земеделието доктор Иван Иванов на брифинг в Монтана.

Той акцентира, че волята на управлението на министерството е за преустановяване на всички корупционни практики и опазване на българските гори. " Агенцията и държавните горски предприятия са направили към днешна дата над 150 хиляди инспекции, откогато поех министерството, формирани са хиляди констативни протоколи, както и наказателни постановления. Целият екип на министерството работи в посока да се подсигурява бистрота в ръководството на горите “, сподели министърът.

„ Нас ни тормози с какви бизнес кръгове той работи и какви задания му слагат – може би да се доунищожи българската гора “, попита министър Иванов. Той беше безапелационен, че сходни дейности няма да съумеят да разрушат основаното доверие в министерството и в екипа, в който има представители на Българска социалистическа партия и Политическа партия. Д-р Иванов добави, че не е редно въз основа на документи със подозрителен генезис да се твърди, че се правят злоупотреби в министерството и дефинира това като неистина, която се популяризира в общественото пространство.

Министър Иван Иванов напомни, че към този момент са разкрити 36 склада за директна продажба на локалното население на дърва за огрев, като следва броят им да се усили в идващите дни и за тях към този момент дава отговор отраслов заместник-министър.

„ Тази тематика, колкото и да се пробват да я експлоатират в посока, че се правят злоупотреби, аз Ви подсигурявам, както и представителят на Политическа партия в министерството, че злоупотреби не се правят. Не смятам, че би трябвало повече да се дава публичност на сходни тематики “, съобщи в умозаключение министърът на земеделието.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР