Българска книга, от която са рязани букви на кирилица, говори

...
Българска книга, от която са рязани букви на кирилица, говори
Коментари Харесай

Наша книга оставя българска следа в убийството на Кенеди

Българска книга, от която са рязани букви на кирилица, приказва за българска диря в убийството на американския президент Джон Кенеди. Това твърди проверяващият публицист Алексения Димитрова. Тя бе измежду 300-те публицисти от целия свят, провели следствието за офшорни сметки на звезди " Панама пейпърс ", за което всички бяха отличени с " Пулицър " тази година.

" Още през 2009 година, когато започнах да се занимавам със случая, се натъкнах на букви от българска книга, конфискувана от вкъщи на семейство Осуалд, като материално доказателство малко след убийството на Кенеди ", описа Димитрова пред Bulgaria ON AIR.

Ли Харви Осуалд е атентаторът, който по заключенията на три държавни следствия, е прострелял президента Кенеди през 1963 година.

В студиото на " България заран " Алексения Димитрова показа, че първоначално си е мислила, че цялата книга е представлявала интерес, защото сред нея е било писано нещо. Впоследствие се оказало, че били значими единствено три страници - 151, 152 и 153, откъдето в действителност са били изрязани българските букви.

Димитрова описа, че при разпита на вдовицата на Ли Харви Осуалд - Марина, тя е обяснила, че нейният брачен партньор ги е рязал, с цел да напише на кирилица името ѝ на входната им врата.

Вече изплуваха и редица кавги, свързани с известни или непопулярни лица към семейството Кенеди.

През октомври държавното управление на Съединени американски щати позволи публикуването на хиляди документи, свързани с убийството на президента през 1963 година, само че администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп остави стотици класифицирани архиви за спомагателен обзор от разследващите организации преди дефинитивно да бъдат оповестени.

Белият дом даде период на организациите да ревизират архивите до април 2018 година /Марица.бг

тагове наша книга българска диря кенеди
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР