Българска федерация волейбол отбеляза вековния юбилей на един от най-успешните

...
Българска федерация волейбол отбеляза вековния юбилей на един от най-успешните
Коментари Харесай

Румен Радев: Волейболът е най-титулуваният колективен спорт в България

Българска федерация волейбол означи вековния празник на един от най-успешните групови спортове у нас. 

На празничната галавечеря в столичен хотел участваха президентът на България Румен Радев, президентът на страната сред 1996 и 2001 година Петър Стоянов, президентът на Международната федерация по волейбол (ФИВБ) лекар Ари Граса, президентът на Европейската конфедерация по волейбол (ЦЕВ) Александър Боричич, министърът на спорта Весела Лечева, кметът на Бургас - Димитър Николов, както и ръководителят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.
25  100 години волейбол в България
" Огромна чест и наслаждение е да отбележим дружно довечера. Не са доста спортовете, които могат да се похвалят с такава славна история. Многобройни са звездните, златни мигове във вековната история на спорта. Всички тези триумфи на международно равнище трансфораха волейбола в най-титулувания групов спорт у нас да всички времена.  Сега е моментът на респект към всички ветерани, които сложиха основите на волейбола у нас, трансфораха го в международна мощ и резервираха традициите. Вие ни карате да бъдем горди, че сме българи. Волейболът не е единствено трофеи и медали, само че и гради темперамент, възпитава във воля и дух на почитание към съперника. Волейболът е хубост и изящност и ни дава вяра, че има и друга и по-добра вероятност за нашата юноша ", съобщи Румен Радев.
25  100 години волейбол в България
Президентът на БФ Волейбол Любомир Ганев също насочи приветствено слово, поздрави всички присъстващи на тържествената вечеря и сложи за цел идващите години да бъдат доста по-успешни за спорта.

Отличени с плакети бяха голям брой митове от историята на българския волейбол. 

На тях е изобразена особено валидираната за юбилея пощенска марка и бяха връчени от президента на БФ Волейбол Любомир Ганев, който получи специфични дарове от Ари Граса и Александър Боричич.
25  100 години волейбол в България
Беше почетена и паметта на всички волейболисти, записали имената си в историята, които към този момент не са сред живите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР