Българска федерация по вдигане на тежести определи най-добрите щангисти и

...
Българска федерация по вдигане на тежести определи най-добрите щангисти и
Коментари Харесай

Божидар Андреев №1 в най-успешния бг-спорт за 2019 г.

Българска федерация по повдигане на тежести дефинира най-хубавите щангисти и треньори за 2019 година. На върха е Божидар Андреев със извоюваните две европейски трофеи и бронз от международното състезание, допълнени със злато от огромния шампионат на Наим, плюс два мъжки и шест юношески европейски върха.

Негови подгласници са Юндер Бейтула и миналогодишният водач Ангел Русев. Най-добрите 10 в българската ранглиста за 2019-а са сложили през годината 15 европейски и 57 държавни върха. При треньорите номер 1 е Пламен Братойчев, персонален ментор на Божидар Андреев.

С двата медала от европейското състезание за кадети в Израел предходната седмица, българските щангисти допълниха своята богата сбирка за 2019 година Това удостовери оценката на министъра на младежта и спорта Красен Кралев, който през уикенда съобщи: "През 2019 година повдигането на тежести е най-успешният български спорт със извоюваните медали във всички възрастови групи от огромни шампионати. "

Общо 43 медала, от които 7 трофеи и 13 оценки единствено в дуелите, са отвоювали нашите щангисти на международни и европейски шампионати в предолимпийската година. С най-голяма заслуга за това е Божидар Андреев, който завоюва орден във всяко елитно състезание, в което взе участие, а единствено купите му през 2019 година са три.

Имаме двама международни първенци за младежи, един европейски за мъже, бронз на международно за мъже, трима с европейски трофеи при младите.

"Искам особено да благодаря на треньорите по центровете, тъй като те не престават да правят апостолска активност в едни извънредно сложни условия ", сподели старши треньорът Иван Иванов, олимпийски първенец от Барселона 1992.

"Имаме доста надарени щангисти, изключително измежду младите. Целта ни е да ги запазим и развием за положителното бъдеще на българските щанги. Благодаря на всички отдадени на повдигането на тежести из цялата страна, които спомогнаха за това в предолимпийската година още веднъж да заслужим оценката за "Най-успешен български спорт ". "

"Това е радващо, само че и доста отговорно самопризнание, което задължава да продължим по този път. Надявам се успехите, призовите класирания и триумфите да ни съпътстват и през олимпийската 2020 година ", съобщи президентът на Българската федерация Неделчо Колев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР