Българска федерация по мотоциклетизъм (БФМ) започва новия сезон с големи

...
Българска федерация по мотоциклетизъм (БФМ) започва новия сезон с големи
Коментари Харесай

Мотоциклетната федерация начерта новите перспективи

Българска федерация по мотоциклетизъм (БФМ) стартира новия сезон с огромни очаквания и големи упоритости. Членът на Управителния съвет Михаил Иванов съобщи, че цели по време на мандата на това ръководство ще бъдат построяването на ново оборудване за всеобщ мотоспорт в България, засилена работа с клубовете за развиването на млади гении и построяването на напълно нов модел на работа във федерацията.

От страна на състезателите участваха: най-малкият Мартин Найденов, който ще кара в SSP 300, Васил Кичуков – в SSP 600, Иван Грозев – Доксата в SBK 1000, Милен Георгиев в SBK 1000 и Александър Тодоров в SSP 600.

Впечатление направиха най-много думите на Иванов за ново оборудване за моторни спортове. То ще би трябвало да има потенциала да приема разнообразни дисциплини като писта и мотокрос, само че и да бъде пригодено за автомобилни надпревари. За момента обаче управлението на федерацията е изправено пред "финансовата стена ".

"Това е предпочитание освен на федерацията, а на цялата мотоспорт общественост. Ние просто няма къде да караме мотори и това си пролича най-много по време на пандемията. Говоря освен за всички типове мотори, а и за коли. Специално в елементи (за финансирането) в този момент не мога да встъпвам, а и няма дефинитивна концепция. Засега концепцията е, че би трябвало да го има. Повтарям се, само че потребността е в действителност крещяща. Недопустимо е през 2021 ние да нямаме такова оборудване. Румъния има две, Турция има повече от три, Гърция има две, а ние - не ", сподели членът на УС на федерацията.

Иванов добави, че БФМ ще работи по-близо с клубовете в цялата страна, с цел да бъде построен по-добър гръбнак. Според него точно в това отношение България издиша, макар че разполага с "талантливи момчета, които желаят да се развиват и имат качествата да го вършат ".

"Следваме опит, който сме натрупали от чужбина. Федерациите оказват помощ за развиването на клубовете и е концепцията тези школи да произлязат от клубовете. Федерацията би трябвало да направи подобаващата основа и модел на работа, с цел да могат те сами да финансират и да създават състезатели ", продължи той.

Преди повече от десетилетие България беше непрекъснат хазаин на стартове от международните шампионати по мотокрос, супермото и други водещи дисциплини, само че в последно време страната от ден на ден отсъства от календарите. Амбициите на Иванов и управлението на федерацията е това да се промени, започвайки от набиращото все по-голяма известност у нас ендуро.

На въпрос дали се работи върху завръщане в MXGP, Иванов отговори: "За тази година - сигурно не. Плановете ни са да създадем един закрит шампионат в ендурото. Интересът към него нараства. Там сме с промоутър, организацията е отлична и състезателите се усилват. Използваме техния опит. Всяко съревнование го провежда обособен клуб и всичко е на равнище. Аз персонално там виждам единствено удовлетворени физиономии ".

БФМ започва годината с добра основа, откакто бяха подписани контракти за партньорство с VIVACOM, Shell България и WINBET. Всеки един от тях имаше собствен представител: Десислава Иванова от WINBET, Николай Богданов от Shell България и Росен Христов от VIVACOM. Като и тримата показаха задоволството си, че ще работят взаимно с федерацията за развиването на мотоциклетния спорт у нас.

Сезонът започва този уикенд на пистата на летищен комплекс Долна Митрополия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР