Българска браншова асоциация Пътна безопасност“. Кампанията е подкрепена от множество

...
Българска браншова асоциация Пътна безопасност“. Кампанията е подкрепена от множество
Коментари Харесай

Труд News се включва в кампания за пътна безопасност

Българска браншова асоциация „ Пътна сигурност “. Кампанията е подкрепена от голям брой неправителствени организации, сдружения, фирми-партньори и дейни жители.

Инициативата има за цел да сътвори една по-безопасна и спокойна среда за нашите деца. На уеб страницата всеки жител може да подаде сигнал за нарушавания, за изчезнала маркировка, знаци, защитни или предпазни уреди и осветяване към пешеходните пътеки в региона на образователните заведения – детски ясли, детски градини, учебни заведения и университети.



Всеки, който пожелае, може да подаде сигнал на уеб страницата за следните нередности: изчезнала или захабена пътна маркировка на пешеходните пътеки; липса на очевидно сложени пътни знаци за пешеходните пътеки; липса, компрометирани или погрешно инсталирани оградни уреди пред входа и изхода на образователното заведение, които би трябвало да попречват изненадващото изскачане на децата върху пътното платно; липса на положително улично осветяване към пешеходните пътеки; потребност от слагането на изкуствени неравности на платната пред входовете и изходите на образователното заведение; съществуване на растителност пречеща на видимостта към входовете и изходите на образователните заведения.

Всеки подаден сигнал ще бъде признат, обработен и ориентиран към съответните институции, при съблюдаване на разпоредбите за конфиденциалност. Инициаторите плануват да проследят подхванатите от институциите дейности за възстановяване на пътната сигурност и ще осведомят за резултати на уеб страницата на акцията и във Facebook групата „ Заедно на пътя спасяваме живот “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР