Българска бизнес делегация осъществи посещение в Катар. Посещението се организира

...
Българска бизнес делегация осъществи посещение в Катар. Посещението се организира
Коментари Харесай

Деканът доц. Атанас Георгиев представи Стопанския факултет по време на българо-катарски бизнес форум в Доха

Българска бизнес делегация реализира посещаване в Катар.

Посещението се провежда от Българската търговско-промишлена палата и Асоциацията на българо-арабските стопански камари. В първия ден от визитата се организира бизнес конгрес. Събитието, домакинствано от локалния партньор; бе намерено от Мохамед Бин Ахмед Туар Ал Кувари, първи заместник-председател на Катарската търговско-промишлена палата.

Той съобщи, че чака по-динамично развиване на двустранните стопански връзки, като показа държавната стратегия за развиване на стопанската система на страната. Бе очебийно, че програмата планува диверсификация на икономическите браншове и сътрудници. Катарската палата предизвиква основаването на взаимни компании и приветства всички непознати предприемачи, които желаят да влагат в Катар. Кувари посочи изгодите за непознати компании, навлизащи в страната. Цветан Симеонов, ръководител на Българската търговско-промишлена палата, изрази признателност за дългогодишното съдействие с Катарската палата. Двете организации имат подписано съглашение за съдействие от 2008 година, подписано по време на посещаване на българския президент в Катар. В диалог с домакините от Борда на шефовете на Катарската комерсиална палата, той уточни, че пандемията е забавила развиването на двустранните стопански връзки, само че в този момент те се възобновяват.

Българската бизнес делегация включва представители на фирмите Филикон 97, Кармела, Маджаров, Сикомерсиал 7, Валнутс, Суико, Правна адвокатска фирма Цветкова и сътрудници, Корона М, както и управлението на Софийската организация за вложения (СОАПИ) и деканът на Стопанския факултет на Софийския университет доцент доктор Атанас Георгиев. На форума участваха още Пламен Делев, дипломат на Република България в Държавата Катар и Константин Ненков, търговско-икономически консултант.

Председателят на Асоциацията на българо-арабските камари Ахмад Алаедин показа активността на своята организация, основана през 2020 година със съдействието на БТПП. Асоциацията е дейна освен в подкрепянето на бизнес връзки сред България и страните от Арабския полуостров, а също по този начин спомага за обмена на студенти. Бяха направени презентация на Агенцията за поощряване на вложенията на Катар, СОАПИ, както и презентация на Стопанския факултет на СУ.

Представиха се участващите във форума катарски компании – над 20 компании от следните сектори: експорт на петролни и химически артикули, хранително-вкусова индустрия, недвижими парцели, индустрия, ИКТ, строителство. Проведени бяха доста двустранни срещи. Програмата на делегацията продължава с визити в разнообразни катарски компании.

Стопанският факултет благодари на ръководителя на Асоциацията на българо-арабските бизнес камари господин Ахмад М. Алаеддин за организацията на визитата и за поканата към Стопанския факултет да взе участие във форума.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР