Българска банка за развитие (ББР) е готова да се включи

...
Българска банка за развитие (ББР) е готова да се включи
Коментари Харесай

Цанко Арабаджиев: Националната банка за развитие трябва да участва в енергийния преход на страната

Българска банка за развиване (ББР) е подготвена да се включи с вложения в енергийния преход на страната. Това съобщи Цанко Арабаджиев, изпълнителен шеф на ББР, по време на форума „ Устойчива и ефикасна енергийна система за постоянна и сигурна стопанска система “, проведен от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) и Европейския стопански и обществен комитет.

Като прилагащ сътрудник на европейската стратегия Invest EU до края на годината ББР следва да започва нови гаранционни артикули през комерсиалните банки в страната, ориентирани към реализиране на задачите за въглеродна индиферентност.
Общият размер от заеми, от който ще може да се възползва бизнесът, ще е в размер на 2,6 милиарда лв.. 60% от тях ще са напълно за вложения в сферата климата и околната среда. Ще могат да бъдат финансирани както построяването на ВЕИ уреди, по този начин и градежът на нови енергийно ефикасни здания, зелени покриви и фасади, устройства за образован надзор и ръководство и мн. други.

ББР продължава да осъществя принадлежности в помощ на бизнеса във връзка с неговата резистентност и внедряването на нововъведения. Банката е подготвена да разшири ограниченията за произвеждане на сила от ВЕИ с вложения във водна, геотермална и биоенергия, посочи Арабаджиев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР