Българо-руските отношения в туризма се развиват много успешно, а постигнатите

...
Българо-руските отношения в туризма се развиват много успешно, а постигнатите
Коментари Харесай

С руските партньори започваме реализацията на поклоннически маршрути

Българо-руските връзки в туризма се развиват доста сполучливо, а постигнатите през тази година резултати се обрисува да надвишават рекордните от предходната година. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с Олег Сафонов - началник на Федералната организация по туризъм на Руската федерация. Разговорът се състоя в китайския град Чънду в границите на 22-рата Генерална асамблея на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации.
Министър Ангелкова акцентира, че Русия е един от стратегическите туристически пазари за България и заяви, че за интервала януари-юли 2017 година туристите от Руската федерация у нас са близо 365 хиляди и това е близо 2% растеж в съпоставяне със същия интервал на предходната година, оповестиха от МТ. Само през юли Русия заема второ място в класацията за входящ туризъм в страната ни с общо 155 хиляди визити. През 2016 година България получи премията на National Geographic travel-Русия за най-хубаво направление за фамилна отмора на съветските туристи. Николина Ангелкова подчертава, че министерството работи доста сполучливо с туристическите администрации освен на Москва, само че и на редица съветски райони, изключително Уралския край.
Олег Сафонов благодари на българското държавно управление, персонално на премиера Бойко Борисов и на министър Ангелкова за бързата им реакция при настъпилите форсмажорни условия с съветски деца в някои лагери по Черноморието. Става дума за случай от месец юли, когато след неочаквана гибел на притежател на лагер " Чавдар " в Обзор се оказа, че банковите му сметки са изпразнени. Тогава със съдействието на премиера Борисов и незабавната аудиенция и намесата на министър Ангелкова на място, почивката на децата продължи по проект, даже бяха признати други, към този момент планувани групи. Компетентните органи работят дейно и в следствие децата са изкарали добре почивката си и се прибраха без проблеми в родината, разясни през днешния ден Сафонов.
Министър Ангелкова увери, че с изключение на всеобщите форми на отмора двете страни имат огромен капацитет да развиват сполучливо и балнео- и СПА и религиозния туризъм. Съвместно с съветските сътрудници започваме реализацията на поклоннически направления. Предстои във Варна да се състои през октомври конференция с присъединяване на съветски представители, на която ще се разиска съдействието в поклонническия и културно-историческия туризъм, стана ясно от думите на министъра. По тези въпроси ще се организира и взаимна конференция на ревюто „ Интурмаркет “ в Москва. Също по този начин ще създадем ревю в Москва и Санкт Петербург в границите на Дни на България, сподели още тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР