Българката Йоана Константинова и Тоедора Костович от Сърбия победиха австралийките

...
Българката Йоана Константинова и Тоедора Костович от Сърбия победиха австралийките
Коментари Харесай

Йоана Константинова се класира за втория кръг и на двойки на Australian Open при девойките

Българката Йоана Константинова и Тоедора Костович от Сърбия победиха австралийките Лили Тейлър и Габриел Вилегас в среща от откриващия кръг на конкуренцията на двойки на Australian Open при девойките.

Константинова и нейната партньорка се постановиха над представителките на домакините със 7:6(4), 6:2 и по този начин си осигуриха място в идната фаза на шампионата.

Вчера Йоана се класира за втория кръг и на сингъл след безапелационен триумф с 6:1, 6:2 против Емили Сарц-Лунде от Норвегия, а в спор за място на осминафиналите българката ще играе против първата сложена Рената Ямричкова от Чехия.



По-рано през днешния ден Анас Маздрашки и Ива Иванова същи се класираха за втория кръг на сингъл.

При юношите Анас Маздрашки победи с 6:4, 6:4 Андреа де Марки от Италия. Това е трета поредна победа за Маздрашки на шампионата, откакто преди този момент той записа и две победи в квалификациите. Във втория кръг на главната скица Маздрашки ще играе против №15 в схемата Педро Родригес от Бразилия.

Поставената под №16 при девойките Ива Иванова направи поврат и победи с 4:6, 6:4, 6:1 Лаура Брункел от Дания. Във втория кръг Иванова ще играе против Талия Кокинис от Австралия.

В шампионата на двойки при девойките пък Росица Денчева и Елизара Янева изгубиха в първия кръг с 6:1, 0:6, 5-10 от Йелизавета Котляр от Украйна и Моника Станкевич от Полша.

Треньор на родните гении за шампионатите в Австралия от страна на БФТ е Серафим Грозев.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР