България заслужи сребърните медали от Европейското първенство за мъже под

...
България заслужи сребърните медали от Европейското първенство за мъже под
Коментари Харесай

Волейболните национали до 17 години със сребро от Европейското

България заслужи сребърните медали от Европейското състезание за мъже под 17 години. Изключителното показване на отбора ни на шампионата в Подгорица (Черна гора) приключи с заслужен край против волейболна мощ в лицето на Италия. Нашите момчета отстъпиха в мъжки мач с 1:3 (23-25, 19-25, 25-20, 20-25). До тази среща записахме 8 следващи победи и загубихме единствено един гейм! Това е и втори орден през лятото за тази селекция, откакто по-рано тя ликува със златото от Балканското състезание.
Прочетете още
Сериозно българско наличие имаше на трибуните в зала " Верде ". Момчетата на Десислава Величкова бяха подкрепяни с доста трибагреници, както и викания " Българи-юнаци! " и " Сърце, душа за България ".

Треньорският ни щаб заложи на обичайния си стартов състав и във финалната борба: Петьо Иванов, Николай Николаев, Жасмин Величков, Иван Узунов, Кристиян Иванов, Константин Манолев и либеро Димитър Добрев.

Италия влезе по-добре в срещата и след серия от 4 следващи точки поведе с 5-1. Тук обаче капитанът на " трикольорите " Петьо Иванов още веднъж сподели водещата си лидерска роля. След серия и отлична игра на негов начален удар стигнахме до поврат (7-6). Италианският щаб взе таймаут, само че и след него преднината ни продължи да се натрупа (11-7). " Скуадра " настрои играта си и съумя да изравни (17-17). Интригата се резервира до 22-22, когато шансът ни изневери. Първо несъзнателно закачена топка докара до поврат в интерес на италианците, а по-късно, макар самоотвержената ни игра в отбрана, противникът записа точка за крайното 23:25.

Вторият гейм стартира с точка на наша обсада, само че по-късно сбъркахме на сервис. Мачът потегли точка за точка. При 9-9 отборът ни имаше искания, че топката, изпратена от Италия в нашето поле, е излязла в навън, за което имаше и забележима диря на пода. Повторението на директното лъчение също сподели, че фактически тя не е в очертанията на терена, само че съдията не зачете оспорването и отсъди точка за Италия. След тази обстановката се получи срив в нашите редици и допуснахме серия от 8 точки против единствено 1 за нас. В тази част началният удар на италианците се усъвършенства, те играеха добре и на посрещане, до момента в който ние започнахме да позволяваме лесни неточности. Закономерно това докара до 19-25 и 0:2 в интерес на Италия.

Идентично вървеше и третата част – с тъждество до 8-8. Изпитвахме усложнения на посрещане и в отбрана, което разреши на Италия да се откъсне с малко. Момчетата ни обаче не се предадоха и изравниха (17-17). Играта ни на блок още веднъж се усъвършенства доста и това незабавно даде резултат. Точка на Петьо Иванов донесе поврат (18-17), а противникът взе таймаут. Настроението в редиците ни се завърна, като Величков направи преднината ни 5 точки (23-18), което бе първа сходна разлика в гейма, само че тя ни разреши и да понижим в геймовете след 25-20.

Подобаващо за край бе и началото на четвъртия гейм, в който видяхме доста оспорвани моменти на терена. Италия обаче сподели по-добра игра, повече непоклатимост в основните моменти и справедливо водеше. В тази, оказала се последна част от финала, имахме няколко оспорвания против съдийски отсъждания, само че основният рефер бе хладнокръвен. " Скуадра " бе съвършена в отбрана и спасяваше доста рискови топки. Това докара и до крайният триумф след 20-25.

Константин Манолев означи 16 точки, а Петьо Иванов – 14 точки, по 6 прибавиха Николай Николаев и Кристиян Иванов.

Носители на сребърни медали от Подгорица са Петьо Иванов, Николай Николаев, Жасмин Величков, Димитър Добрев, Даниел Тихолов, Деян Маринов, Иван Узунов, Росен Виденов, Никола Константинов, Кристиян Иванов, Константин Манолев, Виктор Младенов, Кристиян Илиев, Еван Георгиев.

Отборът на България се прибира в понеделник, 31 юли.

В идеалния тим попаднаха двама от националите. Николай Николаев и Димитър Добрев бяха отличени за най-хубав център и най-хубаво либеро на шампионата.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР