България започна със загуба участието си на европейското първенство по

...
България започна със загуба участието си на европейското първенство по
Коментари Харесай

България стартира с тежка загуба от Русия на Евроволей

България стартира със загуба присъединяване си на европейското състезание по волейбол в Полша. Съставът на Пламен Константинов отстъпи с 0:3 (23:25, 20:25, 19:25) на Русия за 97 минути. Най-силно за българския отбор се показа Розалин Пенчев, който беше на висота в офанзивата и постоянно в решаващите моменти поемаше отговорността да приключва.

Българският отбор не можа да повтори триумфа си от Световната лига преди два месеца, когато губеше с 0:2, само че обърна до 3:2 в Казан.

Двубоят не стартира по никакъв начин добре за България, като разконцентрирана игра на отбора разреши на Русия да поведе с 5:2. Пламен Константинов незабавно изиска спиране, само че и то не оказа някакво въздействие, откакто при първата техническа пауза противникът водеше с 8:3.

Разликата се задържаше, като България съумя да се приближи само при 10:12, само че незабавно позволи нов спад. При заставането на Максим Михайлов на начален удар Русия още веднъж натрупа удобен задатък. Едва тогава проработи българската обсада, която с положителни изяви на Виктор Йосифов и Георги Братоев редуцира разликата.

България поведе за първи път при 21:20, само че не съумя да се възползва. Русия бързо си върна водачеството, а след арестувана топка на разпределителя Братоев, затвори гейма с 25:23 за 31 минути.

Втората част започва по безусловно същия метод, като Русия поведе с 8:4 при първата техническа пауза. Съперникът действаше доста ловко през центъра, като опитният Волков и Артьом Волвич имаха тотално превъзходство над българските състезатели.

Посрещането на българския не беше по никакъв начин положително, като Николай Пенчев позволи много неточности, а напъните единствено на Теодор Салпаров в отбрана не правиха работа. Русия контролираше разликата от четири точки в продължение на целия гейм и съумя да го завоюва с 25:20.

 Розалин Пенчев беше най-стабилен от българските нападатели.
© cev.lu

Розалин Пенчев беше най-стабилен от българските нападатели.

Основната разлика в първите два гейма пристигна от осъществяванията на начален удар, където руснаците стояха по-добре. Българският беше по-стабилен на офанзива, само че това не успяваше да компенсира слабото посрещане. Много добре игра Розалин Пенчев, като отговорността във значимите точки се падаше на него.

Третият гейм беше по-оспорван, като в началото руснаците отвориха разлика, само че с положителни изяви в отбрана България съумя да го редуцира, преди да се стигна до първата техническа пауза и 8:6 за противника.

Съставът на Пламен Константинов съумя да обърне и да излезе напред в резултата, само че тъкмо тогава пристигна едно неверно решение на Братоев. Вместо България да се откъсне, Русия направи три следващи точки и поведе с 16:14 при второто техническо спиране.

Това докара до липса до терзание в българските волейболисти, които сре пречупиха и изгубиха още няколко точки. За сметка на това отбраната на Русия се справяше чудесно и не разреши никаква изненада. След нови мощни изяви на Розалин Пенчев разликата беше съкратена за малко, само че руснаците се оправиха и затвориха гейма с 25:19, с което и мача.

Победата направи Русия любимец за първото място в групата. То ще донесе на състава непосредствено класиране за четвъртфиналите, до момента в който вторите и третите играят плейофи.

Следващият мач на България от груповата фаза е против Испания в събота от 21.30 часа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР