България записа първа победа в група В на Европейското първенство

...
България записа първа победа в група В на Европейското първенство
Коментари Харесай

Пламен Константинов : Тази победа беше задължителна ​​

България записа първа победа в група В на Европейското състезание по волейбол, на което с изключение на нашата страна домакини са Италия, Северна Македония и Израел. След като позволиха загуба в първата си среща против Испания с 1:3 гейма, през днешния ден националите ни надвиха над Финландия с 3:1 гейма.

Пламен Константинов приказва след успеха.

“Тази победа бе наложителна! След загубата от Испания, това ни дава глътка въздух. Интересен мач за публиката. Доволен съм, че взехме два гейма с наша самодейност. Третият гейм - взел си два гейма мъчно, а в третия загубихме с доста персонални неточности.

Някои момчета още са “зелени ”. Но те би трябвало да преминат през такива мачове. Без темперамент не може да станеш огромен играч. Не изпадаме в еуфория. Няма да има лек мач в нашата група ”, съобщи селекционерът на България.
 
“Украинците и те са опрени до стената… Срещу нас ще играят на живот и гибел. Безспорно ще ни бъде доста тежко. Не върша илюзии, че ще имам елек мач до края на шампионата.

Алекс Николов може да покрива две позиции. Той идва след два дни тежък вирус и повръщане. Има лек спад в тонуса. А искахме и да дадем лека отмора на Соколов. Предстоят ни два мача един след различен. Не може единствено да стои Цецо на игрището и да “влачи ”. добави Пламен Константинов.

“По-доволен съм от сервиса. Не съм изключително удовлетворен от блокадата, само че това реши доста неща. Още нямаме неизменност, само че това е майсторство, който ще градим ”, добави треньорът ни.

" Не е допустимо на европейски финали да доминираш във всеки един гейм. По-важно е да се прояви темперамент в геймовете, където са близко точките. Така порастват едни млади състезатели.

По-важно е кой ще се нагърби да реши геймовете, където е точка за точка. Всеки един има принос. Спечелихме с отборна игра. Всеки, който влезе даде нещо за триумфа.

Личи си, че сме зелени за такива шампионати. Нервни сме, само че в последна сметка тези момчета би трябвало да порастват като характери и да демонстрират лидерски качества.

Нямаме неизменност. На моменти вършим хубави неща, на моменти се сриваме. Не е обикновено това, което се случи в третия гейм. Допуснахме куп персонални неточности и ги реанимирахме, само че съм удовлетворен от всички. Денис изигра целия мач устойчиво, Мартин Атанасов също се включи чудесно. "  

Относно идния мач с Украйна Константинов чака борба и доста сложен дуел: " Върнете се няколко месеца обратно и ще си спомните, че споделих, че тази група е най-равностойна. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР