България запазва единната си позиция спрямо Република Северна Македония /РСМ/.

...
България запазва единната си позиция спрямо Република Северна Македония /РСМ/.
Коментари Харесай

Преговорите за кабинет: България ще запази единната си позиция спрямо РСМ

България резервира единната си позиция по отношение на Република Северна Македония /РСМ/. Това записаха участниците в подготовката на съдружното съглашение за сформиране на новата ръководеща коалиция.

Отношенията с РСМ бяха оставени за края в дебата по външната политика на идващото държавно управление. В него участваха Кирил Петков, Даниел Лорер и Асен Василев, от " Продължаваме промяната ", Кристиян Вигенин от Българска социалистическа партия, Димитър Гърдев от Има Такъв Народ и Стефан Тафров от Демократична България.

В продължение на към 40 минути участниците прецизираха главните точки от двустранните ни връзки с РСМ. Още в самото начало на полемиката Вигенин прикани категорично да се подчертае, че " България резервира досегашната си политика и че се придържа към Рамковата позиция призната от Народното събрание през ноември 2019 година " От Политическа партия на няколко пъти се пробваха да не включват категорично в текста Рамковата позиция, само че в последна сметка в окончателния текст се резервира формулировката, че България резервира досегашната си позиция във връзка с РСМ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР