България Захариева: Нямаме механизъм за мониторинг на България Захариева уточни,

...
България Захариева: Нямаме механизъм за мониторинг на България Захариева уточни,
Коментари Харесай

Захариева: Нямаме механизъм за мониторинг на България

България Захариева: Нямаме механизъм за мониторинг на България Захариева посочи, че в действителност Европейска комисия би трябвало да завърши процедурата и да вземе официално решение 12 юни 2020, 13:42  Захариева: Нямаме механизъм за мониторинг на България Източник: БГНЕС
а процедура страната ни няма механизъм за съдействие и оценка. Това съобщи вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева по време на парламентарния надзор.

"Де факто нямаме механизъм - нямаме задачи, нямаме отчети, сподели тя.

Борисов: Спазили сме всички критерии за влизането в ERM II

Захариева посочи, че в действителност Европейска комисия би трябвало да завърши процедурата и да вземе официално решение, като допусна, че фактът, че интервалът е съвпаднал с началото на мандата на новата комисия и обстановката с пандемията са забавили формалното взимане на решението.

"Комисията ни увери, че не възнамерява никакъв отчет по този механизъм. Това обаче не трансформира упоритостта ни да продължим да изпълняваме плануваните спомагателни промени, които отиват оттатък индикаторите на самия механизъм за съдействие и оценка ", разяснява тя.

Захариева за "Балкански поток ": Когато играеш по разпоредбите, няма място за наказания

По думите ѝ стремежът на България към одобряване на върховенството на закона е почнал доста преди основаването на механизма за съдействие и оценка.

Твърдо имам вяра, че този блян би трябвало да бъде приоритет на ръководството на страната, уточни вицепремиерът и означи, че тези промени би трябвало да се вършат не поради Брюксел, а най-много поради българските жители.

На въпрос на депутата от Българска социалистическа партия Крум Зарков, тя отговори, че не счита, че кавги, провокирани от човек, който се укрива, могат да повлияят върху финалното решение на комисията.

По отношение на вероятностите за съдействие сред България и Европейски Съюз в областта на правосъдната промяна и битката с корупцията Захариева уточни, че България поредно поддържа основаването на общ европейски механизъм, който да бъде еднообразно и транспарантно използван по отношение на всички страни членки.

Захариева: Не разбирам този метод на президента

Тя разясни, че сега Европейски Съюз работи по този механизъм, който ще обгръща четири стълба и ще бъде с предпазен, а не със санкционен темперамент.

Първият годишен отчет по него се чака да бъде показан през септември или октомври.
 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Източник: захариева ек отчет .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Заплатите на военните може да бъдат увеличени с 10%  1 Разграничават използването на чадър и шезлонг от други плажни услуги  1 Пуснаха в обращение новата банкнота от 10 лв.  1 Топлофикация връща близо 31 млн. лева на клиентите си --> Пaрите ни  Заплатите на военните може да бъдат увеличени с 10% Заплатите на военните може да бъдат увеличени с 10%  Разграничават използването на чадър и шезлонг от други плажни услуги Разграничават използването на чадър и шезлонг от други плажни услуги  Пуснаха в обращение новата банкнота от 10 лв. Пуснаха в обращение новата банкнота от 10 лв.  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  93 нови случая на ковид у нас, тревожна е и обстановката по света - България | Vesti.bg 93 нови случая на ковид у нас, тревожна е и обстановката по света - България | Vesti.bg  Рекорден брой нови случаи на COVID-19 за денонощие Рекорден брой нови случаи на COVID-19 за денонощие  <br> " />
" Руските невидими армии " - кои са те?
 3-годишно момче умря седмица след настаняване в приемно семейство 3-годишно момче умря седмица след настаняване в приемно семейство Последни  Захариева: Нямаме механизъм за мониторинг на България Захариева: Нямаме механизъм за мониторинг на България  Този плод е знамение за имунната система Този плод е знамение за имунната система  Лекарка с ковид лъгала за контактните си лица, заразила 11 души в Кърджали Лекарка с ковид лъгала за контактните си лица...  Мащабна спецакция в село Секулово Мащабна спецакция в село Секулово  Adobe Photoshop Camera Adobe пуска свое приложение за камерата на телефона  Борисов: Движим се по ръба, риск има, само че повече няма да затваряме нищо Борисов: Движим се по ръба, риск има, само че повече няма да...  Бойко Борисов Спазили сме всички критерии за влизането в ERM II  Шефът на Агенция Шефът на Агенция " Митници " е инфектиран с ковид  Спецакция във Врачанско, разрушиха две наркооранжерии Спецакция във Врачанско, разрушиха две наркооранжерии  Опасни слънчеви очила на пазара, инспекции Опасни слънчеви очила на пазара, инспекции  Учени: Яйцеклетката сама избира идеалния мъж Учени: Яйцеклетката сама избира идеалния мъж  Кравата Пенка може да остане без дом Кравата Пенка може да остане без дом  <p>Къде в <strong>България</strong> да се <strong>отбием</strong> това <strong>лято</strong></p> Къде в България да се отбием това лято  Нападение в Силистренско, кой и за какво преби трима младежи Нападение в Силистренско, кой и за какво преби трима младежи  " Туитър " блокира хиляди сметки от Китай, Русия и Турция  Епидемия по време на пандемия: Жертва на домашно принуждение и безработна Епидемия по време на пандемия: Жертва на домашно...  Проф. Иво Петров: Екстремните ограничения не трябва да бъдат връщани Проф. Иво Петров: Екстремните ограничения не трябва да бъдат...  Притеснение и стерилизация след случай на COVID-19 в къмпинг у нас Притеснение и стерилизация след случай на COVID-19 в...  Нови правила по границите, по кое време ще ни връщат и ще ни лишават ли книжките Нови правила по границите, по кое време ще ни връщат и ще ни...  Джоан Роулинг Бившият на Дж. Роулинг: Плясках я, не съм я бил Всичко от през днешния ден Виц на деня Грипна почивка. Няма кой да гледа детето. Връчват го на татко му и като чува, че ще върви с тате на работа, момченцето блества като… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Евтим Евтимов: „ Звездите са звезди, тъй като са високо “  Отново растеж на инфектираните с ковид в България Отново растеж на инфектираните с ковид в България  Цветомир Найденов разкри депутата зад монопола на Божков  Гърция е подготвена на военни дейности против Турция Гърция е подготвена на военни дейности против Турция  Защо Индия и Китай струпват войска на границата си Защо Индия и Китай струпват войска на границата си  " Това е най-тежката рецесия от Втората международна война насам " Водещи вести  Борисов: Движим се по ръба, риск има, само че повече няма да затваряме нищо Борисов: Движим се по ръба, риск има, само че повече няма да затваряме нищо  Лекарка с ковид лъгала за контактните си лица, заразила 11 души в Кърджали Лекарка с ковид лъгала за контактните си лица, заразила 11 души в Кърджали  93 нови случая на ковид у нас, тревожна е и обстановката по света 93 нови случая на ковид у нас, тревожна е и обстановката по света  Бойко Борисов Борисов: Спазили сме всички критерии за влизането в ERM II  Мащабна спецакция в село Секулово Мащабна спецакция в село Секулово  Проф. Иво Петров: Екстремните ограничения не трябва да бъдат връщани Проф. Иво Петров: Екстремните ограничения не трябва да бъдат връщани  Шефът на Агенция Шефът на Агенция " Митници " е инфектиран с ковид  <p>Къде в <strong>България</strong> да се <strong>отбием</strong> това <strong>лято</strong></p> Величествени върхове, пещери, водопади - къде в България да се отбием това лято  Ретрограден Меркурий в Рак – среща с страсти от предишното Ретрограден Меркурий в Рак – среща с страсти от предишното  Този плод е знамение за имунната система Този плод е знамение за имунната система  Учени: Яйцеклетката сама избира идеалния мъж Учени: Яйцеклетката сама избира идеалния мъж  Мъж пропадна в шахта, капакът бил спукан Мъж пропадна в шахта, капакът бил спукан
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР