България заема 15-та позиция в класацията на 20-те държави, оказали

...
България заема 15-та позиция в класацията на 20-те държави, оказали
Коментари Харесай

Forbes: България в топ 20 на държавите, помагащи на Украйна

България заема 15-та позиция в класацията на 20-те страни, оказали най-голяма поддръжка за украинския народ след нахлуването на Русия в Украйна, сочат изчисленията на Forbes.

Методологията на изчислението на степента на другарство включва такива параметри като изразена кардинална поддръжка за Украйна, признание на геноцид на Русия по отношение на украинския народ, броя на изгонените съветски дипломати, помощта за украинските бежанци, визитите на държавни водачи в Киев и помощта за Украйна като % от брутния вътрешен артикул. Така се образува рейтингът на другарство, предава OffNews.



100 точки по тази канара събира Полша, която е подкрепила бежанците от Украйна на своя територия и самата Украйна с 5 милиарда, което е 0.88 % от брутния вътрешен артикул. Пред Полша по дял от Брутният вътрешен продукт са само Естония (1.13) и Латвия (1.03). В дъното са Румъния с 0.15 на 100 и Франция с 0.16. На този декор България е била два пъти по-щедра от Румъния и Франция – заделили сме за Украйна 0.32 на 100 от Брутният вътрешен продукт на страната, което като % е повече и от другояче огромната в безспорен израз американска помощ от 44.5 милиарда евро или 0.22 на 100 от Брутният вътрешен продукт на щатите. Спрямо предходното сходно проучване България с изключение на, че се е намерила в топ 20 заема и 15-то място, което може да се дължи на огромния брой изгонени съветски дипломати – 81 от началото на войната. Любопитно е, че

България набира в ранкинга 83 от 100 вероятни точки – толкоз, колкото е събрала и Германия.

Използваните за класацията данни са настоящи към 3 август. Към тази дата съгласно Института за международна стопанска система в Кил Украйна е получила интернационална помощ в размер на 84 милиарда $. От тази сума 39 милиарда са директна военна помощ, 32 милиарда – финансова помощ и 13 милиарда филантропична. Още 10 милиарда евро са изхарчени за издръжката на напуснали Украйна бежанци.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР