България заема 11-о място в класирането по медали на европейското

...
България заема 11-о място в класирането по медали на европейското
Коментари Харесай

България на 11-то място по медали преди последния ден на европейското по борба

България заема 11-о място в класирането по медали на европейското състезание по битка в Букурещ след края на петия ден на шампионата. Родните национали са с едно сребро и седем бронза, а Турция оглавява подреждането с пет златни медала, пет сребърни и три бронзови. Втори е Азербайджан с еднакъв брой трофеи, само че с две втори места по-малко.

В петък българските борци завоюваха бронзов орден посредством Рамазан Рамазанов на 70 кг свободен жанр и към този момент имат осем оценки от шампионата. В събота Георги Вангелов ще се бори за трето място на 61 кг свободен жанр, а Ален Хубулов е на репешаж на 125 кг.

Азербайджан получи опция да излезе отпред на класирането по медали през днешния ден, класирайки един герой на край. Това бе европейският първенец от Будапеща 2022 Магомедхан Магомедов, който обаче тази година не сполучи. Той загуби седем точки рано в битката и до края върна единствено една за крайното 7:1 в интерес на Гиви Мачарашвили. С това 26-годишният грузинец завоюва първата си купа от огромни шампионати, откакто досега бе получавал два бронза на международни финали.

Армения завоюва най-вече трофеи през днешния ден - две в по-леките категории. Денят стартира с финалите на 57 кг, където към този момент четирикратният европейски първенец Арсен Харутунян се наложи с техническо предимство против турчина Мухамет Каравуш. Схватката продължи единствено 54 секунди и по този начин 24-годишният Харутунян затвърди превъзходството си в категорията.

Албанецът от съветски генезис Ислам Дудаев завоюва първата огромна купа в кариерата си с победа с 6:5 против борещия се с безпристрастен статут Хаджимурад Рашидов на 65 кг, след което пристигна и втората купа за арменците. Тя бе извоювана от бронзовия медалист от миналото международно състезание Арман Андреасян, който победи със 7:3 Акаки Кемертелидзе. По-рано в шампионата грузинецът в профил българския национал Рамазан Рамазанов, който пък взе бронзов орден.

Световният първенец на 79 кг Ахмед Усманов пък взе първа европейска купа в кариерата си, откакто надделя Махамедхабиб Хаджимахамедов с 9:6 на финала. Двамата се състезават с безпристрастен статут, само че първенецът е руснак, а сребърният медалист - беларусин.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР