България за пореден път се нарежда сред страните с най-дълга

...
България за пореден път се нарежда сред страните с най-дълга
Коментари Харесай

България е с една от най-дългите работни седмици в Европа

България за следващ път се подрежда измежду страните с най-дълга работна седмица в Европа.

През 2023 година междинната дълготрайност на времето, в което сме се трудили, е била 39 часа, демонстрират данните на Евростат. Спрямо предходната 2022 година (40,2 часа ) това е спад с малко повече от час.

Преди България се подреждат Гърция с 39,8 часа, Румъния с 39,5 часа и Полша с 39,3 часа седмичен труд.

Най-кратко през 2023 година са работили в Нидерландия - 32,2 часа, в Австрия - 33,6 часа и в Германия - приблизително 34 часа.

Заетите в земеделието, горските и риболовните действия са имали най-дългата работна седмица в 27-те страни членки на Европейски Съюз (41,5 часа), следвани от тези в минното дело и употребата на кариери (39,1 часа) и строителството с 38,9 часа.

Най-кратко са полагали труд работодателите в семействата - 26,7 часа, заетите в образованието - 31,9 ч., както и в областите изкуство, забавление и отдих - по 33 часа седмично.

Данните на европейската статистическа организация са взели поради действителното време, в което хората сред 20 и 64 година са работили. Средната стойност в Европейски Съюз за 2023 година е 36,1 часа, оповестява Евростат.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР