България внася ток, защото е изгодно. Това каза пред БНР

...
България внася ток, защото е изгодно. Това каза пред БНР
Коментари Харесай

Енергиен експерт: Големите компании разбраха, че зелената сделка е една зелена измама

България внася ток, тъй като е преференциално. Това сподели пред БНР енергийният специалист Красимир Манов, като акцентира, че страната ни се е трансформирала във вносител на ток.

Токът от газовите и въглищни централи в Македония и Турция е по-евтин, тъй като те не заплащат въглеродни квоти, каквито България и страните от Европейски Съюз заплащат, изясни той.

Манов посочи, че идното създаване на нови два реактора на АЕЦ " Козлодуй " може би няма да е задоволително и евентуално ще би трябвало да бъдат добавени и още два.

В предаването " 12+3 " Красимир Манов изрече мнение, че огромните компании към този момент са " изтрезнели и са разбрали, че тази така наречен зелената договорка е една зелена машинация ":

" Не е допустимо човечеството, с темповете, които ни постановат, да стане това заменяне във връзка с силата.... Видяха, че това нещо, силово налагано по административен път да се случи, няма да стане.... Бизнесът постоянно реагира по-добре, тъй като залага личните си пари и мисли. В частния бизнес хората залагат там, където ще им се подсигуряват бъдещи устойчиви облаги. И това се случва ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР