България вероятно е в началото на третата вълна на коронавируса,

...
България вероятно е в началото на третата вълна на коронавируса,
Коментари Харесай

Здравният министър: Вероятно сме в началото на третата вълна

България евентуално е при започване на третата вълна на ковид, допусна министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов по време на постоянния седмичен брифинг на Националния действен щаб. Той беше внимателен в оценката си, тъй като вирусът е непредвидим и постоянно е опровергавал управляващите до момента. Но през последната седмица наклонността е обърната и към този момент има над 5000 доказаните позитивни проби при над 3000 излекувани болни.

Мерките у нас ще бъдат затегнати, когато заболеваемостта мине 200 души на 100 000 население, стана ясно още от думите на здравния министър. Засега ще се ползват единствено местни нови ограничения, както в Кюстендил от сряда беше въведено наложително носене на маски и навън единствено за града, само че не и в региона, означи проф. Ангелов. Към момента дневната заболеваемост е 143 души на 100 000 население, като междинната възраст е 52 година

За миналата седмица картата на страната е радикално изменена, заяви националният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. Той заключи картината по този начин: 12 са областите в алената зона, други 12 - в оранжевата. В жълтата остават само Видин, Добрич, Разград и Търговище.

След 5 март може да стартира четвърта фаза на имунизацията, сподели здравният министър. Към момента е ваксинирано под 1% от популацията.

Днес се чакат 6000 дози от препарата на " Модерна ", а в петък още 31 200 от този на " Астра Зенека ". До края на месеца би трябвало да дойдат общо 360 000 дози - 260 000 на " Астра Зенека " и 100 000 на " Модерна " и " Пфайзер/БиоНТех ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР