България вече е достигнала 18,8% при заложени 16% в нивото

...
България вече е достигнала 18,8% при заложени 16% в нивото
Коментари Харесай

България - сред отличниците в ЕС по използване на възобновяема енергия

България към този момент е достигнала 18,8% при заложени 16% в равнището на употребяваната възобновима сила по тактиката "Европа 2020 ", демонстрират данни от разбор на Евростат.

5 съвета за съвременен и зелен офис

Швеция желае да стане първата страна без изкопаеми горива

Страната ни се подрежда измежду още 11 страни „ отличници “ в Европейски Съюз, които към този момент са достигнали или даже надминали своите национални равнища. Това са Чехия, Дания, Естония, Хърватия, Италия, Литва, Унгария, Румъния, Финландия и Швеция.

Анализът на Евростат наблюдава потреблението на ВЕИ за интервал от съвсем 12 години – от 2004 – та до 2016 година – та като за това време страната ни е достигнала растеж от съвсем 10%.

Според данните най-голям дял от ВЕИ у нас са били употребявани в отоплението и охлаждането – към 30%.

Най-висок е делът на получаваната и употребена ВЕИ у нас от твърди боклуци и биогорива - към 8 на 100, а най-нисък дял имат ВЕИ от геотермална сила, слънчева сила и от вятър.

Швеция има максимален дял в Европейски Съюз през 2016 година, по потребление на ВЕИ - 53,5 на 100, пред Финландия – 38 на 100, Латвия – 37 на 100.

В противоположния завършек на скалата най-ниски дялове на възобновимите енергийни източници са регистрирани в Люксембург – 5,4%, Малта и Холандия – и двете по 6%, регистрира Евростат.

Средният дял на силата от възобновими източници в превоза на Европейски Съюз се е нараснал от 1,4 % през 2004 година - до 7 % през 2016 г, или съвсем седем пъти, демонстрират данните.

До 2020 година потреблението на ВЕИ в превоза на Европейски Съюз би трябвало да доближи до 10 %, като се натъртва извънредно на течните биогорива, водород, биометан, "зелена " електрическа сила и други

Целта на Европейски Съюз е да се доближат 20 % в брутното извънредно ползване на сила от възобновими източници до 2020 година, и минимум 27 % - до 2030 година, регистрира още европейската статистика.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР