България в ОИСР ПолитикаБългария започва преговори за членство в ОИСРПолитикаБългария

...
България в ОИСР ПолитикаБългария започва преговори за членство в ОИСРПолитикаБългария
Коментари Харесай

България се приближава към членство в ОИСР

България в Организацията за икономическо сътрудничество и раз ПолитикаБългария стартира договаряния за участие в ОИСРПолитикаБългария прави още една стъпка за присъединение към Организацията за икономическо сътрудничество и раз
Правителството утвърди съглашение, подписано с Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) за осъществяване на стопански обзор на България. Това е наложително изискване пред страната по пътя ѝ към участието в Организацията.

В икономическия обзор, който Организацията за икономическо сътрудничество и раз ще изготви, ще бъде регистриран напредъкът по направените рекомендации от предходния обзор, осъществен в интервала 2019 – 2021 година Целта на прегледите на Организацията за икономическо сътрудничество и раз е да се откри положението на стопанската система, финансовата система и на политиките в другите сфери на претендентите за участие, тъй че да се ревизира дали те се придържат към общите правила на Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

Припомняме, че при започване на годината Организацията за икономическо сътрудничество и раз заяви, че е почнала договаряния за присъединение с България и още пет страни. Това се случва 15 години, откакто България публично подаде кандидатурата си за участие в организацията - още през 2007 година През последната година страната се причисли към редица структури на организацията.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР