България трябва да върши повече за ЕС. Такова мнение изрази

...
България трябва да върши повече за ЕС. Такова мнение изрази
Коментари Харесай

Антонио Таяни: България трябва да върши повече за ЕС

България би трябвало да прави повече за Европейски Съюз.

Такова мнение изрази в изявление за предаването „ 120 минути “ по bTV ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни.

Според него по време на европредседателството би трябвало да се види по-голяма роля на южните страни, както и от страните на изток като България и Вишеградската група.

Антонио Таяни посочи, че то е значимо поради обстановката в Европейски Съюз, стабилността и положителното съдействие.

„ Основното значение е обвързвано със стабилността на Европейския съюз. Намираме се в доста под напрежение интервал и не е елементарно. Особено след изборите в Германия, след изборите във Франция, даже в Италия през идващите месеци. По време на вашето председателство обстановката може да се промени в най-важните страни “, разясни Антонио Таяни.

Според него Европейският съюз би трябвало да се промени. Има проблеми, свързани с незаконната миграция, тероризма и безработицата измежду младите.

„ Също бих загатнал и Западните Балкани като един от целите за нас. И освен поради миграцията и тероризма, би трябвало да работим доста с тези страни “, посочи ръководителят на Екологичен потенциал.

Той добави, че България се развива, само че има своите проблеми. Таяни даде образец с корупцията, само че акцентира, че обстановката е по-добра отпреди 15 години.

„ Срещал съм доста положителни политици. Бих показал Мария Габриел, която се оправя доста добре. Също вашият министър председател работи доста добре. Срещнах се и с водачите на разнообразни групи, с които е елементарно да си сътрудничим. Също и българските евродепутати – младежи, които работят доста съзнателно “, сподели още Антонио Таяни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР