България трябва да предприеме серия от мерки срещу полицейското насилие

...
България трябва да предприеме серия от мерки срещу полицейското насилие
Коментари Харесай

Репортери без граници призова за мерки срещу системните полицейски злоупотреби с журналисти в България

България би трябвало да предприеме серия от ограничения против полицейското принуждение против публицисти. Това в четвъртък интернационалната организация " Репортери без граници " във връзка данните за потърпевши, възпрепятствани и сплашвани кореспонденти по време на конфликтите сред полиция и футболни последователи, протестиращи против Българския футболен съюз (БФС) в София на 16 ноември.

по време на европейския квалификационен мач сред България и Унгария . Тогава десетки протестиращи и служители на реда бяха ранени, имаше всеобщи арести и бяха нанесени вреди за десетки хиляди левове. Впоследствие стана ясно, че обект на полицейска експанзия по време на погрома са станали най-малко деветима публицисти.

Заради фрагментите, на които униформени бият хора, които не се съпротивляват, министър председателят Николай Денков разкритикува вътрешния министър Калин Стоянов , който подреди образуването на вътрешна инспекция. Трима служители на реда бяха отстранени дисциплинарно, а против други двама инспекцията към момента продължава.

Междувременно Денков разяснява в четвъртък, че служителите на реда, надвишили пълномощията си преди седмица, би трябвало да бъдат уволнени от Министерство на вътрешните работи. Той добави, че не може да се чака от публицистите да носят каски по време на демонстрации.
 Министерство на вътрешните работи от години изкарва водни оръдия по улиците на София преди рискови футболни мачове </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР