България трябва да бъде подготвена за евентуална мигрантска вълна -

...
България трябва да бъде подготвена за евентуална мигрантска вълна -
Коментари Харесай

МВР няма да строи бежански лагери, увериха от министерството

България би трябвало да бъде готова за възможна мигрантска вълна - това е повода за подготовката на площадки, на които единствено при потребност ще бъдат отворени краткотрайни центрове за мигранти, изясни министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Няма място за суматоха - Министерство на вътрешните работи няма да строи бежански лагери,отново обявиха от министерството. С европейски пари се приготвят терените в Елхово, Малко Търново и Любимец, които ще се употребяват единствено при положение на възможна мигрантска вълна, разяснява министърът. Младен Маринов прикани хората да бъдат спокойни, а политиците - да не се заиграват със страховете им.
Младен Маринов - министър на вътрешните работи: Категорично не става въпрос за площадки, в които ще бъдат настанявани лица, връщани от Западна Европа. Искам да убедим хората, че мислим за тяхната сигурност, желаеме да сме подготвени, с цел да не допуснем рецесията от 2014 година  Българска социалистическа партия желае прекъсване на публичната поръчка за създаване на центрове за мигранти Българска социалистическа партия желае прекъсване на публичната поръчка за създаване на центрове за мигранти
Българска социалистическа партия и ръководещите влязоха в неприсъствен спор на тематика мигранти. От ляво желаеха преустановяване на публичната поръчка за създаване на краткотрайни спешни...

През 2018 година мигрантският напън на границата ни с Турция понижава с 23%. Причината е модернизацията на оградата, която тук-там, съгласно Младен Маринов, е по-технологична от тази сред Съединени американски щати и Мексико. Не по този начин стои въпросът с границата ни с Гърция, където в края на предходната година е повишен броят на тези, които са пробвали да я преминат незаконно.
Младен Маринов - министър на вътрешните работи: Това постанова да предислоцираме сили, механически средства за наблюдаване, с цел да можем да подсигуряваме сисгурността.
Маринов разяснява и различен въпрос, станал обект на полемики - Европейската работа за битка с измамите с евросредства ОЛАФ ревизира социална поръчка за 20 милиона лв. за доставка на 290 високопроходими автомобила за Министерство на вътрешните работи.
 Министерство на вътрешните работи: Няма да се строят нови бежански лагери Министерство на вътрешните работи: Няма да се строят нови бежански лагери
Министерство на вътрешните работи няма да строи нови бежански лагери в България. Това обявиха изрично от Министерството на вътрешните работи във връзка появилите се информации, ч...

Обществената поръчка е от времето на служебния вътрешен министър Пламен Узунов, а инспекциите на ОЛАФ почнали през ноември предходната година.
Младен Маринов - министър на вътрешните работи: Разследването е по сигнал, който е пуснат до ОЛАФ. Това, което вършим ние, е да оказваме цялостно подпомагане, да даваме опция да бъде тествано безусловно всичко.
Министерство на вътрешните работи не знае от кое място идва сигналът, сподели още Младен Маринов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР