България Тренират за земетресение с над 300 жертви в България

...
България Тренират за земетресение с над 300 жертви в България
Коментари Харесай

Тренират за земетресение с над 300 жертви в България

България Тренират за земетресение с над 300 жертви в България Участниците в симулацията ще са в условия най-близки до действителните  Николай Киров 12 май 2019, 19:31
„ Мащабно злополучие, провокирано от разрушително земетресение с епицентър наоколо до София, ще връхлети България. Първоначалните данни сочат, че 300 души са починали, над 7000 се нуждаят от незабавна помощ, а засегнатите са повече 150 000 души”. За благополучие, това не е действителна обстановка, а част от сюжета на интернационално полево обучение за съгласуваност, оценка и обмисляне по време на бедствия, на 13 май в Националния образователен център на БЧК в Лозен.

Щетите върху инфраструктурата са огромни – „ разрушени са лечебни заведения, магазини за артикули от първа нужда, краткотрайно е затворено Летище-София, нарушени са връзките, развалени са електроснабдителната мрежа и водопреносната система, което слага в риск здравето на над 2 млн. души. Поискана е интернационална помощ и БЧК се обръща към Международната федерация, която изпраща мобилни екипи от Женева”, гласи още сюжетът на тренировката.

В симулацията ще се включат 35 експерти от Червения кръст и Червения полумесец, екипи на ПСС с кучета за търсене, Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на населението”, Столична община, кметството на село Лозен, представители на Единната избавителна система и Общинска полиция. Всички действия по създаване на спешния проект ще бъдат осъществявани в полеви офиси на територията въз основата на БЧК в Лозен.

Учението ще тества участниците в симулацията, като ги сложи в условия, най-близки до действителните, и ги накара да работят под времеви напън и мощно напрежение. Те ще би трябвало да работят дружно, с цел да изготвят „ План за деяние “ и да изпълнят към 40 разнообразни задания, събирайки информация от всички хора, с които ще се срещнат – хора от локалната общественост, изгубили своите домове; лекари, опитващи се да лекуват своите пациенти, откакто болничното заведение им е претърпяла щети; структурите на гражданската отбрана и полицията, които поставят старания да опазят сигурността и сигурността на всички и държавните чиновници, координиращи реакцията при изключителни обстановки.

Целта на учението е да укрепи потенциала на оперативните експерти по мениджмънт на бедствията на МФЧК/ЧП в границите на 10-дневното световно образование по план „ Доброволци на Европейски Съюз за филантропична помощ: Техническа помощ и създаване на потенциал “, финансиран от Европейския съюз и реализиран от Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец /МФЧК/ЧП/ взаимно с националните сдружения на Червения кръст от Австрия, Италия, Холандия и България.

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Николай Киров обучение земетресение .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  <br> Северин Красимиров не е обжалвал присъдата си <br>
Северин Красимиров не е обжалвал присъдата си
 <br> Ердоган: Европейският съюз е жертван без Турция <br>
Ердоган: Европейският съюз е жертван без Турция
 <br> <strong> Уволниха публицист </strong> от Би Би Си след туит за бебето на Меган и Хари <br>
Уволниха публицист от Би Би Си след туит за бебето на Меган и Хари
 <br> Ан Хатауей свети със свежа рокля (СНИМКИ) <br>
Ан Хатауей свети със свежа рокля (СНИМКИ)
 1 Емили Ван Камп на 33: Още по-очарователна и секси (СНИМКИ)  1 Шест хрумвания за къса неделна екскурзия (СНИМКИ)  1 Чревни бактерии може да са причина за мигрената (ВИДЕО)  1 Авокадото потиска апетита --> АКЦЕНТИ  Емили Ван Камп на 33: Още по-очарователна и секси (СНИМКИ) Емили Ван Камп на 33: Още по-очарователна и секси (СНИМКИ)  Шест хрумвания за къса неделна екскурзия (СНИМКИ) Шест хрумвания за къса неделна екскурзия (СНИМКИ)  Чревни бактерии може да са причина за мигрената (ВИДЕО) Чревни бактерии може да са причина за мигрената (ВИДЕО)  Авокадото потиска апетита Авокадото потиска апетита Последни  <p>Тренират за земетресение с над 300 жертви в България</p> Тренират за земетресение с над 300 жертви в България  Един от най-известните и мъчно налични заведения за хранене в света Един от най-известните и мъчно налични заведения за хранене в...  Цецо след Hell`s Kitchen: Исках да стигна най-малко до топ 3 Цецо след Hell`s Kitchen: Исках да стигна най-малко до топ 3  Джордж Карлин Джордж Карлин и смехът през сълзи  <p>Готова ли е България за цех на &bdquo;Фолксваген&rdquo;</p> Готова ли е България за цех на...  <p>Президентът Радев: Корупция в огромни размери</p> Президентът Радев: Корупция в огромни размери  <p>Взривиха кабинет на македонци в България</p> Взривиха кабинет на македонци в България  Най-ценните метали на Земята идват от неутронни звезди Най-ценните метали на Земята идват от неутронни звезди  <p>Кой надвива в конфликта сред Китай и Русия в Азия</p> Кой надвива в конфликта сред Китай и Русия в Азия  <p>Теч на газ метан затвори Е-79 край Благоевград</p> Теч на газ метан затвори Е-79 край Благоевград  <p>Отмениха смъртна присъда за ликвидиране на българка в САЩ</p> Отмениха смъртна присъда за ликвидиране на българка в Съединени американски щати  <p>Времето през днешния ден &ndash; гръмотевични стихии следобед</p> Времето през днешния ден – гръмотевични стихии следобяд  <p>Големите <strong>късметлии измежду зодиите</strong> през месец май</p> Големите късметлии измежду зодиите през месец май  Заплахи против кмета на Лондон, 24-часова полиция Заплахи против кмета на Лондон, 24-часова полиция  Билката, която ще ви откаже от тютюнопушенето Билката, която ще ви откаже от тютюнопушенето  Въоръжени нападнаха хотел в Пакистан Въоръжени нападнаха хотел в Пакистан  Кой ще успее да възвърне Кой ще успее да възвърне " Нотр Дам "  Втора тъжба на Българска социалистическа партия в ЦИК против Борисов Втора тъжба на Българска социалистическа партия в ЦИК против Борисов  <p>МВнР привиква турския посланик&nbsp;</p> Министерство на външните работи привиква турския дипломат  Правилно ли зареждаме батерията на преносимия компютър си Правилно ли зареждаме батерията на преносимия компютър си Всичко от през днешния ден Виц на деня Двама пияници четат вестник: - "Алкохолът редуцира живота на човек на половина "....Баджанак, ти на какъв брой си години? - На 40! - Ето, а в случай че не… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Къде в София всяка събота се случва знамение Къде в София всяка събота се случва знамение  Победа за България - Екологичен потенциал забрани двойния стандарт при храните Победа за България - Екологичен потенциал забрани двойния стандарт при храните  Актьорът, който умря 25 пъти на екрана , който на екрана  Българска художничка рисува смешната страна на майчинството  Борисов предлага на Франция да помогне за  Лидия Инджова: С корема на Донка несъмнено смъкнах някой различен кг Водещи вести  <p>Взривиха кабинет на македонци в България</p> Взривиха зъболекарски кабинет на македонци в България  <p>Президентът Радев: Корупция в огромни размери</p> Президентът Радев: Корупция в огромни размери  <p>Отмениха смъртна присъда за ликвидиране на българка в САЩ</p> Отмениха смъртна присъда за ликвидиране на българка в Съединени американски щати  <p>Кой надвива в конфликта сред Китай и Русия в Азия</p> Кой надвива в конфликта сред Китай и Русия в Азия  <p>Теч на газ метан затвори Е-79 край Благоевград</p> Теч на газ метан затвори Е-79 край Благоевград  Джордж Карлин Джордж Карлин и смехът през сълзи  Един от най-известните и мъчно налични заведения за хранене в света Един от най-известните и мъчно налични заведения за хранене в света  Цецо след Hell`s Kitchen: Исках да стигна най-малко до топ 3 Цецо след Hell`s Kitchen: Исках да стигна най-малко до топ 3  Най-ценните метали на Земята идват от неутронни звезди Най-ценните метали на Земята идват от неутронни звезди  <p>Времето през днешния ден &ndash; гръмотевични стихии следобед</p> Времето през днешния ден – гръмотевични стихии следобяд  <p>Големите <strong>късметлии измежду зодиите</strong> през месец май</p> Големите късметлии измежду зодиите през месец май  Билката, която ще ви откаже от тютюнопушенето Билката, която ще ви откаже от тютюнопушенето  Въоръжени нападнаха хотел в Пакистан Въоръжени нападнаха хотел в Пакистан  Заплахи против кмета на Лондон, 24-часова полиция Заплахи против кмета на Лондон, 24-часова полиция  Кой ще успее да възвърне Кой ще успее да възвърне " Нотр Дам "  Втора тъжба на Българска социалистическа партия в ЦИК против Борисов Втора тъжба на Българска социалистическа партия в ЦИК против Борисов  <p>МВнР привиква турския посланик&nbsp;</p> Турски дипломат: Ефективно проучване на турски език, Борисов отговори
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР