България става част от украинския Алианс на отбранителната индустрия.Създаването му

...
България става част от украинския Алианс на отбранителната индустрия.Създаването му
Коментари Харесай

България става част от украинския Алианс за отбранителна индустрия

България става част от украинския Алианс на отбранителната промишленост.

Създаването му беше оповестено от президента на Украйна по време на конгрес в Киев, оповестява Българска национална телевизия.

В Алианса влизат 38 компании от 19 страни. Украйна ще стане от основните производители на оръжия и отбранителни системи в света.

„ И това не е просто фантазия или упоритост, а опция, която се осъществя “, съобщи украинският президент Володимир Зеленски. В Киев той откри първия интернационален конгрес на отбранителната промишленост.

„ Вече можем да оценим основния резултат от тази седмица за нашата отбранителна промишленост. Наистина стартира нов стадий от развиването на украинската отбранителна промишленост “, сподели Зеленски.

Освен България в новосформирания Алианс на отбранителната промишленост влизат Съединените щати, Англия, Германия, Швеция, Дания, Нидерландия, Канада, Австрия, Белгия, балтийските страни, Чехия, Северна Македония, Словакия, Испания, Хърватия и Финландия.

„ Това е доста мощно начало, работата продължава. Ще се причислят още компании “, добави украинският президент.

На форума стана ясно, че в Украйна е почнал градеж на цех за турските дронове „ Байрактар “. Завършването му ще отнеме към година и половина.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР