България Спират помощите при 5 неизвинени отсъствия При отсъствия на

...
България Спират помощите при 5 неизвинени отсъствия При отсъствия на
Коментари Харесай

Спират помощите при 5 неизвинени отсъствия

България Спират помощите при 5 неизвинени отсъствия При отсъствия на детето в месеца или 5 неизвинени отсъствия няма да се дават добавки  Виолета Русенова 19 април 2019, 14:06  Спират помощите при 5 неизвинени отсъствия Източник: Thinkstock/Guliver
епутатите гласоподаваха измененията в Закона за общественото подкрепяне, с които приемането на обществени помощи се обвързва с постоянното посещаване на наложителните форми на учебно и предучилищно обучение.

Според новите правила, при 3 дни отсъствия на детето в месеца или 5 неизвинени отсъствия на ученика по неуважителни аргументи, обществените помощи се стопират за една година. Спрените средства обаче ще отиват в детската градина или учебното заведение, а по преценка на институцията с тях могат да бъдат закупувани училищен принадлежности и други нужни неща.

Вносител на текстовете са депутати от ГЕРБ, а в претекстовете им написа, че те целят само да подтикват виновното родителство. „ С измененията в месечните помощи не лишаваме пари от децата, а вършим по този начин, че даже и родителите да са безотговорни, средствата да отиват за детските потребности “, сподели по време на дебатите националният представител Милена Дамянова.

Промените ще обиден и еднократната финансова помощ за първолак. Тя към този момент ще бъде изплащана на две равни елементи – през първия и втория период. Целта е същата – оставане на децата в учебно заведение.

Втората група оферти идват от „ Обединени патриоти “, откъдето упорстват на всички трайно безработни лица, които получават месечни помощи, да се прави годишна оценка от чиновник на Агенцията за обществено подкрепяне по критерии. Заедно с нея ще бъдат поставяни и годишни задания за повишение на грамотността и трудовата подготовка. Така, в случай че безработният получи две поредни негативни оценки, размерът на получаваните от него помощи ще бъде понижен с 50% за период от една година.

„ С нашите промени в Закона за общественото подкрепяне желаеме да решим казуса с така наречен обществен паразитизъм “, аргументира предложенията депутатът Александър Сиди. „ Искаме обществените заплащания да бъдат до едно време и по-късно тези хора да ги върнем още веднъж на пазара на труда, където да продължат да заплащат обществени осигуровки. Това е концепцията на този текст “, добави той.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР