България спечели трети мач на олимпийския квалификационен турнир в Китай.

...
България спечели трети мач на олимпийския квалификационен турнир в Китай.
Коментари Харесай

Волейболните ни национали записаха убедителна победа над Мексико и трети успех в Китай

България завоюва трети мач на олимпийския квалификационен шампионат в Китай. Убедително се наложихме над Мексико с 3:0 (25:23, 25:19, 25:22). Това беше третият ни триумф, само че той не е задоволителен за класиране на Париж 2024. В последния ден от шампионата на следващия ден се изправяме против Белгия от 5 ч.

Нашите си върнаха на Мексико за загубата доскоро повече от година на международното състезание в Полша. Треньорът Пламен Константинов стартира с извънредно млад състав. Титуляр бе 16-годишният разпределител Симеон Николов за сметка на Георги Сеганов. Капитанът Цветан Соколов също започва на пейката, както и Мартин Атанасов.

България потегли колелбиво в мача. Оставихме мексиканците да ни поведят с 5:2, само че бързо изравнихме. Започна замяна на точки. Първият пробив направихме при 10:8 след единична обсада на Никола Пенчев. „ Ацтеките " на собствен ред изравниха. Отново за известно време противниците разменяха сполучливи офанзиви. Мексико от своя страна направи втори пробив с 16:13.

Изравняването пристигна при 17:17. За страдание още веднъж мексиканците направиха три следващи точки и провокираха втори таймаут на Константинов – 20:17. Върнахме се в частта, изравнявайки до 23:23. С втора поредна тройна обсада стигнахме и до първи геймбол. Успяхме още при първия – 25:23.

Втората част стартира с ас на Симеон Николов. Именно началният удар ни беше казусът в първия гейм, когато сбъркахме осем пъти. Серията на Николов от положителни сервиси ни оказа помощ да поведем с 3:0. Не позволявахме на противника да ни приближи и стигнахме до безапелационното 8:3.

Състезателите на Мексико бяха решени да не се дадат елементарно. Успяха да понижат изоставането си до 9:12. Българите възвърнаха преднината на 14:9. Младият ни ти не остави никакво подозрение кой е по-добър. Авансът ни по този начин и не спадна, а даже се усили. Геймът приключи с триумф – 25:19.

Третата част отново стартира с българска доминация, въпреки Мексико да изглеждаше по-стабилен. Симеон Николов и Аспарух Аспарухов най-често се грижеха за нашите точки. 16-годишният ни разпределител се показва доста хубави неща. Интригата се държа до 10:8 за нас. Тогава резултатът набъбна до 15:10. В финален опит да остане в мача Мексико се приближи до нас и преднината ни стана единствено 19:17. Константинов изиска таймаут, с цел да прекъсне серията на противника и да даде последни инструкции. Така и стана. Симеон Николов направи две нови точки, едната от ас, който беше под №3 за него в дуела. Младият ни разпределител несъмнено би трябвало да е удовлетворен от първия си мач като главен разпределител на България.

Мексико още веднъж се върна в дуела. „ Ацтеките " направиха следващи точки и стигнаха до 20:21. Алекс Николов направи мощна забивка през центъра. След това мексиканците сбъркаха. Цветан Соколов влезе вместо Аспарухов, с цел да извърши начален удар. Капитанът остана на корта до края на мача. Двубоят приключи с 25:22 с точка на Алекс Николов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР