България спечели своето първо отличие от Европейското първенство по ски-ориентиране

...
България спечели своето първо отличие от Европейското първенство по ски-ориентиране
Коментари Харесай

Първи медал за България от Европейското по ски-ориентиране

България завоюва своето първо отличие от Европейското състезание по ски-ориентиране за мъже и дами във Велинград. Бронзов орден на междинната отдалеченост при мъжете завоюва Станимир Беломъжев. 29-годишният ни национал финишира след руснаците Андрей Ламов и Едуард Хренников. След тежките атмосферни условия, придружени и от съвсем непрестанен снеговалеж, в третия спортен ден участниците бяха сложени при радикално друга обстановка. Термометрите по време на конкуренцията на междинната отдалеченост от 7,5 км посочваха цели 20 градуса по Целзий.

Водачът в Световната класация Ламов взе спортното трасе в местността „ Старина “ край Юндола за 28:11 минути. Сънародникът му Хренников пък финишира с закъснение от 18, до момента в който 47 секунди разделиха роденият в Троян Беломъжев от еврошампиона Андрей Ламов.

След третия спортен ден от шампионата с най-вече оценки при мъжете и дамите е Швеция. Скандинавците водят в класирането по медали с общо 6 - 3 златни, 2 сребърни и 1 бронзов. На второ място е Русия с 5 - 2 златни, 2 сребърни и 1 бронзов. На трета позиция е Финландия с 1 сребърно и 1 бронзово отличие. България дели четвъртото място с Швейцария. Двете страни дотук имат в актива си по 1 бронзов орден от шампионата.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР