България Сигнал в прокуратурата за пожара на АМ Струма Движението

...
България Сигнал в прокуратурата за пожара на АМ Струма Движението
Коментари Харесай

Сигнал в прокуратурата за пожара на АМ Струма

България Сигнал в прокуратурата за пожара на Автомагистрала " Струма " Движението и в двете направления е спряно, притежателят на пункта за вторични първични материали споделя, че няма къде да складира балите  Виолета Русенова 14 август 2019, 12:38 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Сигнал в прокуратурата за пожара на Автомагистрала
Сигнал в прокуратурата за пожара на Автомагистрала " Струма "
 Близнашки: Концепцията на Гешев е приятна изненада
Близнашки: Концепцията на Гешев е приятна изненада
 Какво стои зад погрома в столично заведение
Какво стои зад погрома в столично заведение
 КРИБ: Рекетът на компании би трябвало да спре, това е Наглите 2
КРИБ: Рекетът на компании би трябвало да спре, това е Наглите 2
 Всяка кола в България с паспорт, ще глобяват ли за промяна на гума
Всяка кола в България с паспорт, ще глобяват ли за промяна на гума
 Опасно време през днешния ден, смяна тази вечер
Опасно време през днешния ден, смяна тази вечер
 DW: Еврото притегля към този момент единствено по-слабо развити страни като България
DW: Еврото притегля към този момент единствено по-слабо развити страни като България
 14-годишно момиче изчезна в бурното море във Варна
14-годишно момиче изчезна в бурното море във Варна

генция „ Пътна инфраструктура “ внася сигнал в прокуратурата против притежателя на предприятието за преправка и изкупуване на вторични първични материали, чийто складирани боклуци провокираха на 13 август пожар наоколо до Автомагистрала „ Струма “ край Дупница, оповестиха от институцията.

След огромния пожар на Автомагистрала „ Струма” има подозрения за положението на три от колоните на автомагистралата. Това е и повода придвижването и в двете направления да бъде спряно. Огънят тръгнал от леснозапалими материали в склад на дружество. Оказа се, че притежателят на цеха за боклуци няма никакво позволение да складира каквото и да е под автомагистрала „ Струма” и без да пита решил да употребява пространството, с цел да подреди там балираните боклуци, които изгоряха.

Предстои на надлеза, който беше обзет от пожара на сметището, да бъде изработен обширен оглед от екип от експерти на Института по пътища и мостове в АПИ и на строителя. Ще бъдат обследвани стълбовете на оборудването, ригели, фуги, греди и лагери. Първоначалният разбор ще бъде подготвен до края на деня. Въз основа на него ще се реши дали прекосяването по оборудването остава лимитирано и какви ремонтно-възстановителни действия ще е належащо да се подхващат за безвредното прекосяване по моста в региона на пожара. След като е ясно какви ограничения би трябвало да се изпълнят и има количествено-стойностна сметка АПИ ще предяви иск към притежателя на предприятието за преправка и изкупуване на вторични първични материали, направил нерегламентираното бунище и провокирало пожара.

„ Материалите, които изгоряха не са рискови. Те стоят тук от години. Не сме имали позволение да ги складираме под автомагистралата, само че нямахме различен избор поради дребния терен, който притежаваме. Безсъвестни жители също хвърляха боклуци и по този начин мястото се трансформира в бунище. Никой не ни е правил забележка. Бяхме тук, когато някой хвърли нещо от автомагистралата и отпадъците се запалиха”, съобщи притежателят на цеха Кольо Илиев пред „ Здравей, България” по NOVA. Той добави, че материалите се горят в Топлоелектрическа централа „ Бобов дол”.

Според него палежът е тенденциозен. „ Няма различен метод по какъв начин да се случи”, съобщи той.

От АПИ обясниха, че почистването на терена е обвързване на Община Дупница. В сряда ще стане ясно какъв ще бъде ремонтът, който би трябвало да бъде изработен. От общината пък считат, че АПИ е трябвало да вземат ограничения и да почистат сервитута на автомагистралата.

Частично бедственото състояние продължава. Все още не са ясни формалните резултати за положението на въздуха.

В Хасковско, за броени часове пожарът измина километри. На място работят близо 100 пожарникари военни, горски и доброволци, има и тежка техника. Според службите на този стадий стихията е овладяна. Предполага се, че тръгналият от Брягово огън е породен от човек. Районната прокуратура в Хасково към този момент проверява аргументите.

Пожар на сухи треви спря във вторник вечерта придвижването на влаковете сред гарите Долапите и Иваново. В преодоляването на огъня са се присъединили пет пожарни екипа от Русе. Около три часа се е наложило хората от пътническия трен към Горна Оряховица да чакат, без да знаят какво се случва. После са били превозени с рейсове до най-близката гара. Няма потърпевши хора, нито материални вреди по композициите.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова Източник:
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР