България ще вземе всички мерки по отношение на случая Пендиков

...
България ще вземе всички мерки по отношение на случая Пендиков
Коментари Харесай

Николай Милков: Провокации от Северна Македония ще има, трябва да запазим спокойствие

България ще вземе всички ограничения във връзка с случая " Пендиков " и те към този момент са в ход. това съобщи служебният министър на външните работи Николай Милков.

Той съобщи, че когато се е случила офанзивата против Пендиков в РСМ в началото е имало стъписване и са са признали на разнообразни равнища, че това е закононарушение от ненавист. След това са почнали да се прокрадват сюжети, че Пендиков бил наркоман и наркодилър, а най-смелите настояват, че българките клубове са места на проведена престъпност и че се финансират от наркотрафик. " Това е разказ, който не можем да споделяме и ще вземем всички ограничения ", сподели Милков.

Той към този момент е уведомил на Съвет Външни работи в Брюксел външните министри на страните членки на Европейски Съюз. Разпространен е до всички страни членки писмен меморандум по тези въпроси. Предстои да бъде направена среща у нас с всички посланици на страните членки. Ще употребяват и други механизми, в това число механизма на ОССЕ, които имат още наблюдаваща задача в Скопие. Имаме инструментите на Съвета на Европа, посочи Милков.

Външният ни министър съобщи още, че за честванията на Гоце Делчев на 4 февруари двете страни и главно институциите в РСМ би трябвало да запазят успокоение и да се въздържат от каквито и да било провокации, с цел да се обезпечи нужния ред, тъй че всеки който желае да отиде и да се поклони.

" По отношение на контраатаката против Ангел Джамбазки и други наши политици, мисля, че това е част от някакъв нов разказ македонски, който да направи тъй че да се омаловажи първо офанзивата против българина, систематичните офанзиви против българските клубове и общности там, които ескалират. Които започнаха с приемането на един наказателен закон там, продължи с палеж, за който беше получена условна присъда, последва пукотевица и в този момент физическа кавга с човек, който е член на българската общественост. Там се пробват да ни вменят една поделена виновност - от двете страни на границата има луди глави. Не може да има такива аналогии ", сподели Милков.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР