България ще участва в инициатива на МВФ за намаляване на

...
България ще участва в инициатива на МВФ за намаляване на
Коментари Харесай

България ще участва в инициатива на МВФ за намаляване на бедността

България ще взе участие в самодейност на МВФ за понижаване на бедността и поддръжка на растежа. Това оповестяват от пресцентъра на Министерски съвет.

Необходимото финансиране ще бъде обезпечено с плана на закон за държавния бюджет

МВФ играе основна роля в поддръжката на уязвимите страни, в това число посредством Доверителния фонд за понижаване на бедността и поддръжка на растежа.

“В този подтекст всички държави-членки на Фонда споделят взаимна отговорност за поддържането на съответно равнище на неговите запаси. Целта на самодейността е да бъде запълнен съществуващия дефицит на средства и МВФ да резервира потенциала си за даване на финансова помощ на страните с ниски приходи при облекчени условия. ”

България ще взе участие в самодейност

Участието на България в набирането на средства е осъществяване на задължения като акционер в МВФ, кореспондира с интернационалните цели на страната за осъществяване на споделени цели.

Това ще изпрати позитивен политически сигнал към интернационалната общественост за готовността на страната да показа избрани финансови отговорности.

Както Safenews писа, близо 10% от работещите българи са под линията на беднотия. В момента тя е 504 лв.. Предложението на Министерски съвет за 2024 година е 526 лева, а КНСБ няма да поддържа сходна позиция поради високата инфлация. Това съобщи Петър Мишев от КНСБ.

Според него методът, който дефинира линията на беднотия е добър, само че той взима доста данни, които са обратно във времето. Синдикатите оферират да има корекции – да се употребява показателят за дребната потребителска кошница и по този начин линията за беднотия да бъде към 600 лв..

Икономистът Преслав Райков счита, че страната би трябвало да престане с тези непазарни намеси. Нужно е реформиране на администрацията. Българската стопанска система работи с 3 млн. души деен потенциал – това е приблизително огромен квартал на огромен град. Само новите бизнесмодели, експортът ще сработят, с цел да развиват благосъстоянието, добави Райков.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР