България ще се кандидатира за домакинство на Младежки зимни олимпийски

...
България ще се кандидатира за домакинство на Младежки зимни олимпийски
Коментари Харесай

Румен Радев: С МОК ще обсъждаме провеждането на Младежка олимпиада в България

България ще се кандидатира за домакинство на Младежки зимни олимпийски игри. Това съобщи президентът на Република България Румен Радев, който през днешния ден гостува в зимния ни курорт Банско за слалома от Световната купа по ски-алпийски дисциплини.

Държавният глава изгледа от близко карането на Алберт Попов, който даде 22-о време в първия манш, преди надпреварата първо да бъде прекратено, а по-късно и анулирано поради неприятните метеоролигични условия.

" Днес имаме доста ползотворни диалози с общинското управление и кмета на Банско, и най-много с президента на Федерацията по ски и сноуборд. След малко се връщам, продължаваме диалозите с президента, само че упоритостта е следващата година отново да има кръг от Световната купа. Имам покана и от президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах. Знаете, че с него имаме доста близки връзки, няколко пъти посещава България, виждаме се с него в чужбина по разнообразни конгреси ", стартира Радев.

" Амбицията е, аз ще го посетя в най-скоро време, имам такава покана - България да съобщи кандидатура за Младежки зимни олимпийски игри. Мисля, че към този момент имаме капацитета, най-важното имаме готови хора. Защото това, което слушам от президента на Международната федерация по ски е, че нашите специалисти, които провеждат това съревнование, приготвят пистите, са на едно международно равнище. Мисля, че с базата, която сме построили тук в Банско, в София, въобще България, страната ни може и заслужава да бъде център на едно такова международно събитие и ние ще работим това да се случи ", безапелационен бе президентът на България.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР