България ще разкрие служба по търговско-икономическите въпроси в Кралство Саудитска

...
България ще разкрие служба по търговско-икономическите въпроси в Кралство Саудитска
Коментари Харесай

България открива търговско представителство в Саудитска Арабия

България ще разкрие работа по търговско-икономическите въпроси в Кралство Саудитска Арабия. След като през вчерашния ден по време на срещата си с престолонаследникът на Кралство Саудитска Арабия Мохамед бин Салман Ал-Сауд министър председателят Бойко Борисов получи увещание за поддръжка за откриване на българско посолство , през днешния ден на срещата сред заместник-министъра на стопанската система Александър Манолев и Абдулазиз Ал-Рашид , заместник-министър по икономическите въпроси е разисквано откриване на комерсиално посланичество на страната ни.

Службата ще бъде обособена след разкриването на посолство на Република България в кралствот о. Според Манолев сред двете страни има доста огромен необработен капацитет в областта на стопанската система,

Създаването на смесена комисия по икономическите въпроси сред България и Саудитска Арабия също е контрактувано по време на срещата.

Български компании могат да вземат участие в планове за инженеринг и създаване на възобновими енергийни източници в Саудитска Арабия. Обсъдени са и вероятностите в региона на строителството - все още в Саудитска Арабия се осъществят огромни инфраструктурни планове, в които могат да вземат участие български компании като реализатори и подизпълнители.

Договорено бе да се предизвикват повече срещи сред бизнеса от двете страни, с цел да започват съответни планове в тези области.

Възможностите за съдействие в региона на земеделието, отглеждането на животни и рибарството са разисквани от министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и министъра на околната среда, водите и земеделието на Саудитска Арабия Абдуррахман Абдул Мохсен Ал-Фадли.

Подписано е и съглашение за съдействие в селскостопанския бранш . Документът основава благоприятни условия за осъществяване на взаимни планове, обмяна на опит при потребление на модерни технологии в селското стопанство, отглеждането на животни и рибарството, както и замяна на законодателства и политики, регламентиращи селскостопанския бранш. Сътрудничеството планува още провеждането на семинари, работни срещи, курсове за образование, присъединяване в интернационалните конференции, образуване на селскостопански изложби, срещи за поощряване на частния бранш да влага в селското стопанство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР