България ще работи за осигуряване на радиочестотен спектър за най-новото

...
България ще работи за осигуряване на радиочестотен спектър за най-новото
Коментари Харесай

Московски ще работи за 5G свързаност

България ще работи за обезпечаване на радиочестотен набор за най-новото потомство телекомуникационна съгласуваност 5G, разгласи министърът на превоза Ивайло Московски по време на неофициален Съвет на министрите на конкурентоспособността и телекомуникациите на Европейския съюз, оповестиха от министерството.
Форумът се организира през днешния ден в Талин, Естония. Министрите подписаха и взаимна декларация под мотото „ Осигуряване на 5G триумф за Европа “.
Министър Московски поддържа самодейността за създаване на изцяло обвързвано общество с използване на новите технологии, учредени на високоскоростни мрежи. " Изграждането и развиването на 5G съгласуваност във всички браншове на промишлеността и в живота на елементарните хора, ще способства за развиване на единния дигитален пазар ", съобщи още министър Ивайло Московски. По думите му, завършването на Европейския дигитален пазар е съществена цел за българското държавно управление, в това число и за идното Председателство на България на Съвета на Европейския съюз.
Министър Московски и неговите сътрудници показаха общо мнение, че новите телекомуникационни мрежи ще бъдат гръбнак на Европейския дигитален пазар. Към 2020 година се чака да има 26 милиарда свързани устройства. 70 % от хората ще имат смарт телефон. 5G инфраструктурата обезпечава свръх висока скорост на съгласуваност освен сред индустриалния бранш в Европа, само че и сред обособените предмети от бита и градската среда. Тази съгласуваност е основата на електронно опазване на здравето, енергиен мениджмънт и самостоятелни коли.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР