България ще предложи серия от тематични дебати по отношение на

...
България ще предложи серия от тематични дебати по отношение на
Коментари Харесай

Румен Порожанов: ОСП ще бъде основен приоритет на българското председателство

България ще предложи серия от тематични диспути във връзка с Общата селскостопанска политика. Това съобщи министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов по време на съвещание на Съвета на Европейски Съюз във формат „ Земеделие и риболовство “. Това оповестиха от пресслужбата на МЗХГ.

 2 „ Ще се спрем освен върху главните детайли, препоръчани в Съобщението на Комисията, само че и върху тези, които отсъстват от него. Надявам се да намерим обща основа в границите на този продан, да отправим ясни послания и насочим Комисията при правенето на бъдещата законодателна рамка. Като ръководител на Съвета считам да осигуря условия за осведомен и транспарантен спор, посредством който позицията на Съвета да бъде ясно чута. Важно е да имаме споделено схващане по общите ни цели, по значимостта и приноса на ОСП и нужните финансови запаси, които да подсигуряват постигането на задачите ни и вбъдеще “, акцентира министърът.

Първото съвещание на Съвета по време на Българското председателство ще бъде на 29 януари 2018 година и България счита да стартира още тогава дебата всъщност, стана ясно още от думите на Порожанов.
По време на двустранна среща министър Порожанов срещна Комисаря по опазване на здравето и сигурност на храните  Витенис Андриукайтис с главните цели на българското председателство. Сред тях са продължаването на работата по досието за ветеринаромедицинските артикули и обвързваното с него досие за медикаментозни фуражи.Приоритет във ветеринарната област са единното и изцяло ръководство в региона на опазването на здравето и хуманното отношение към животните. Българският министър предложения еврокомисаря да гостува в София при започване на март, когато ще се организира значима конференция отдадена на ролята на дивите животни в подтекста на опазването на здравето на животните. Това е една от стратегическите тематики, които ще се преглеждат по време на българското председателство.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР