България ще постави темата за създаването на нова европейска система

...
България ще постави темата за създаването на нова европейска система
Коментари Харесай

България се ангажира за създаването на нова система за справяне с бедствията

България ще сложи тематиката за основаването на нова европейска система за справяне с бедствията на Срещата на върха през юни.

Това разгласи вътрешният министър Валентин Радев след среща с премиера Бойко Борисов и еврокомисаря по въпросите на филантропичната помощ и ръководството при рецесии Христос Стилианидис. Според Европейски Съюз страните членки са изгубили 10 милиарда евро от естествени бедствия и рецесии през 2016 година, а 200 души са починали при пожари и наводнения през 2017 година
Валентин Радев - министър на вътрешните работи: И премиер-министърът, и това, което предложи комисар Стилианидис, бяха все оферти в една посока. Така да създадем, че европейските жители да се усещат по-защитени и по-сигурни в битието си от такива бедствия и повреди. Това в действителност е неговият сектор, за което той отговоря и това е негова самодейност и предпочитание, в случай че може тази тематика да завърши до края на годината.Христос Стилианидис - еврокомисар по въпросите на филантропичната помощ и ръководството при рецесии: С този нов проект желаеме да повишим способността на Европейски Съюз като цяло за реакции при бедствия. С новия механизъм rescEU желанието ни е страните членки да имат право да употребяват опциите си за справяне с тези обстановки. Също по този начин сме заложили и финансови средства, които да са в помощ на страните. Той ще спомага за изцяло усилване и възстановяване на европейската мрежа за сигурност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР